Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Szerintetek is egyre rosszabb...

Szerintetek is egyre rosszabb a majonéz?

Figyelt kérdés
Általában globust szoktam venni, de már egy ideje nem veszek semmilyen majonézt....olyan mintha széteceteznék az egészet vagy nem tudom, ti nem érzitek? Régebben valahogy sokkal finomabb volt...
2014. jún. 1. 22:55
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
73%
3as vagyok: egyébként házilag finomabbakat lehet csinálni. Mondjuk én már fejből nem tudok ilyen receptet, de régebben csináltam és sokkal jobb volt, mintha boltba vettem volna meg. :)
2014. jún. 2. 04:01
 12/28 anonim ***** válasza:

Van egy jó recept, hetente csinálom:

6 evőkanál főtt rizs, 2 dl víz, 0.5 dl olaj (rizsolaj a legjobb, vagy oliva), 4 kiskanál mustár (vagy ecet nélkül 2 kiskanál darált mustármag), fél citrom, 4 kiskanál méz, só. Sokáig, meg-mefállva turmixolni.

2014. jún. 2. 06:48
 13/28 anonim ***** válasza:
39%

Soha nem veszek bolti majonézt. 10 perc alatt kikeverek egy adagot.

Egy tálba tojássárgáját teszek, pici sóval. Eleinte csak pár csepp olajat öntök hozzá, és addig keverem, amíg az olajat felveszi. Amikor már elég sűrű, kicsit több olajat is önthetek hozzá, amíg elég sűrű lesz.

Ha véletlenül eleinte több olajat öntöttem hozzá és kicsapódott a tojás, akkor egy másik tálba teszek egy tojássárgáját, és a kicsapódott majonézt keverem hozzá apránként. De ez nálam nagyon ritkán fordul elő.

A majonézbe ecet nem kell.

2014. jún. 2. 07:05
 14/28 A kérdező kommentje:
Na majd kipróbálok pár ilyen majonézt:)
2014. jún. 2. 07:33
 15/28 anonim ***** válasza:
Én is nemrégiben dobtam ki egy nagy dobozos Globus majonézt, mert nagyon ecetes íze volt, azt hittük, hogy romlott. Most Heinz majonézt veszek, az nem ecetes, pedig évekig a Globust szerettük, de már félek venni, mert elég drága és nem szeretném újra kidobni.
2014. jún. 2. 08:08
 16/28 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy kipróbáltam a Spar majonézt és az is jó, nincs olyan ecetes íze.
2014. jún. 2. 08:10
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
Szintén a Heinz majonézt preferálom, vagy házi készítésűt. Sajnos a házinak az a hátránya, ami az előnye: nincs benne tartósítószer, ezért a nyers tojás miatt gyakorlatilag azonnal el kell fogyasztani.
2014. jún. 2. 08:17
 18/28 anonim ***** válasza:
A kész majonézek azért "ecetes" ízüek, mert idöközben kihagyják belöle a cukrot, mivel "egészsségtelen". Ha kicsit megcukrozod, akkor normális lesz az íze.
2014. jún. 2. 08:19
 19/28 anonim ***** válasza:
Továbbá azért is, mert ecetet tesznek bele, pedig szerintem az ecetnek semmi kersnivalója a majonézben, egy kis mustár is elég savanykás ízt adna.
2014. jún. 2. 08:28
 20/28 anonim ***** válasza:
én is érzem ezt az ecetes ízt az utóbbi időkben, borzalmas. nekem is a globus volt a kedvencem eddig, de mostanra szinte ehetetlen lett. a light verziója azért egész finom, nem ecetes. heinz majonézt hol lehet kapni? imádom!
2014. jún. 2. 12:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!