A péksütemény miért olyan rossz reggelire?
Azért, mert utána pár órára már meg is éhezel. Tehát: drága, felesleges, teli van szénhidráttal és kb. semmit se ér.
De egyed, ha akarod :D
Ez akkora hülyeség első.
Attól függ, milyen péksüteményről van szó. Egy csokis croissant is lehet 80%-os étcsokoládéból és teljes kiőrlésű kisztből, házi tojásból, meg a legszarabb teszkó gazdaságos lisztből is. Kérdés, hogy hol veszi.
A péksüti elég sokmindent magába foglal a legolcsóbb vizes zsemlétől kezdve a változatos olajos magvakkal megszórt és belesütött barna zsemlékig, olívás baguettekig...
Szóval a kérdésben a legfontosabb: MILYEN minőségű péksütikről van szó?
Az a baj velük, hogy fehér lisztből sok cukorral készülnek, pillanatok alatt feldobják a vércukrot, és felpörgetik az inzulintermelést. Aztán elfogy a szénhidrát a vérből, de az inzulin még tovább termelődik, ez ismét éhséget generál ,és fal az ember egész nap.
Ezt úgy lehet kivédeni, ha lassan felszívódó szénhidrátot fogyasztunk. Teljes kiőrlésű lisztet, zabpelyhet például, és lehetőleg a cukornál valamennyivel egészségesebb édesítőt, pl. sztíviát.
A péksütemény helyett nem csak a natur joghurt létezik. Bírom ezt a nincs középút, csak és kizárólag tök az ellentét létezik, na mindegy..
Ha ezt akarod enni, akkor minek kérdezed? Ha meg mégis változtatni akarsz, akkor ahogy írták választhatsz egészségesebb verziót is, és lehet mást is reggelizni. (szendvics, joghurt+zabkeksz, kevir+rozskifli, vagy amit szeretsz. De mindegyiknek megvan az egészséges és a kevésbé egészséges verziója)
Nehogy már kitalált, hogy igényszint, hogy 80%-os legyen az étcsoki benne... szóval igénytelen vagyok, mert szeretem a jó kis szénhidrátsütiket?
Mindenből lehet enni, a mennyiség a lényeges. De te egyed a zabkorbát az aranycsokival.
Személy szerint betiltanám a finomított élelmiszereket. De mindenki maga sorsának... egészségének kóklere. Pékárú helyett sokkal jobb h otthon megreggelizel, akár rántottát, akár szalonnát. Csak ne egyél hozzá gabona alapú élelmiszert, még akkor sem ha az teljes kiőrlésű. De ha nem tudod negálni, akkor csak valódi teljes kiőrlésű, lehetőleg barna kenyeret egyél. Pékáruknak olyan magas szénhidráttartalma és cukortartalma van ami évek alatt egészségkárpodáshoz vezet. És akkor még nem beszéltünk a savas ételekről, a cukrozott üdítőkről stb.
A tudat határozza meg a létet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!