Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Honnan lehet tudni hogy a...

Honnan lehet tudni hogy a boltban?

Figyelt kérdés
... melyik a teljes kiőrlésű péksütemény?

2014. máj. 5. 11:42
 1/10 anonim ***** válasza:
73%
rá van írva? :D
2014. máj. 5. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
90%

Első: akkor még nem találkoztál ilyennel.

A teljes kiőrlésűnek álcázott termékek között nehéz olyant találni, amelyik valóban az. A teljes kiőrlésű pékárú a vele azonos méretű fehér liszteshez képest jóval súlyosabb, s nem rugalmas. Szerkezete tömör, de nem homogén. A vágási felületén lehet látni a maghéjdarabkákat pl.


(Újabban már ezt sem tartják jónak.)

2014. máj. 5. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
Első vagyok, de találkoztam ilyennel, ki van írva melyik a teljes kiőrlésű...
2014. máj. 5. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
94%
Mondom, hogy nem. Sok teljes kiőrlésű nem az, hanem csak handabandáznak róla. Malátával színezik a fehér kenyeret, s ráírják, hogy félbarna. És más hasonlók. A pékárukat pedig sok helyen nem is feliratozzák, csak árat írnak oda.
2014. máj. 5. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Elárulom, hogy ez csak egy tévhit :) Ha malátával színeznék, akkor felnyomná a vércukorszintet, de nem nyomja fel, bármilyen teljes kiőrlésűt vettem.
2014. máj. 5. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

Csak azért, hogy lásd:

[link]


Ez nem péksütemény ugyan, de lisztes áru. Hatalmas betűkkel rá van írja, hogy Teljes kiőrlésű

Aha! 20%


Búzaliszt (42%), Cukor, Teljes kiőrlésű búzaliszt (20%), Növényi olaj, Zsírszegény kakaópor (3%), Méz (2,6%), Emulgeálószer (szójalecitin*), Só, Térfogatnövelőszer (nátrium-hidrogén-karbonát**), Természetes aroma, * természetes eredetű szójalecitin, ** természetes eredetű szódabikarbóna


Ha én mint cukorbeteg, csak a nagy feliratot nézem, nem fogom érteni, miért megy fel gyorsan a cukrom. Nagyrészt fehér liszt és cukor az összetevője.

2014. máj. 5. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
2014. máj. 5. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
Mint már írtam én cukorbeteg vagyok, és sose megy fel a teljes kiőrlésűektől. Péksüteményről van szó, nem kekszről. Amúgy meg el kell olvasni az összetevőket.
2014. máj. 5. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
73%-os okoskodását nem igazán értem. Második leírta a lényeget.
2014. máj. 5. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
A súlyából és az állagából, ha könnyű és könnyedén összenyomható, akkor nem az. Üzletekben nem is igen van tiszta teljes kiörlésű, keverik búzaliszttel, néhány sütőben van igazi.
2014. máj. 5. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!