Honnan lehet tudni hogy a boltban?
Első: akkor még nem találkoztál ilyennel.
A teljes kiőrlésűnek álcázott termékek között nehéz olyant találni, amelyik valóban az. A teljes kiőrlésű pékárú a vele azonos méretű fehér liszteshez képest jóval súlyosabb, s nem rugalmas. Szerkezete tömör, de nem homogén. A vágási felületén lehet látni a maghéjdarabkákat pl.
(Újabban már ezt sem tartják jónak.)
Csak azért, hogy lásd:
Ez nem péksütemény ugyan, de lisztes áru. Hatalmas betűkkel rá van írja, hogy Teljes kiőrlésű
Aha! 20%
Búzaliszt (42%), Cukor, Teljes kiőrlésű búzaliszt (20%), Növényi olaj, Zsírszegény kakaópor (3%), Méz (2,6%), Emulgeálószer (szójalecitin*), Só, Térfogatnövelőszer (nátrium-hidrogén-karbonát**), Természetes aroma, * természetes eredetű szójalecitin, ** természetes eredetű szódabikarbóna
Ha én mint cukorbeteg, csak a nagy feliratot nézem, nem fogom érteni, miért megy fel gyorsan a cukrom. Nagyrészt fehér liszt és cukor az összetevője.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!