Miért lesz rossz ízük az ételeknek, ha megmikrózom őket?
Eleve már nem olyan a kaja, ha hűtő után melegíti az ember. Én már nem érzem a különbséget, annyit tehetsz, hogy vársz pár percet melegítés után, ami egyébként is javasolt mikrózáskor, vagy rakj be egy pohár vizet is, így nem fog kiszáradni a kaja.
A rendszeres mikrótakarítás sem árt, mégha nem is látod, hogy koszos lenne, attól még mint a sütőben, beleivódhatnak az aromák. :)
Jól lefeded az ételeket amit a hűtőbe raksz?
Ha nincs zártan lefedve, akkor az ételek átveszik egymás szagát és igen furcsa ízűek lesznek!
Hát nem, kiszedem a műanyag dobozából mondjuk a pörköltet, berakom a tányérban a mikróba, és melegítem.
Olyan száraz íze lesz! Szóval kipárolog belőle a nedvesség ugye?
Igen, nedvességet von el, és megváltozik az állaga, íze.
Én már visszaszoktam a gázon -kislángon - való melegítésre, ha maradékról van szó.
igaz rántotthúst nem lehet így, azt muszáj mikrózni pár percig, ha melegen akarom enni.De ez ritkán van, hogy megmarad pár szelet.
Úgyhogy nem vagy egyedül, ha más ízűnek érzed a mikrózott kajákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!