A garnélarák és a királyrák ugyan az?
Garnélarák: Nyersen barnás-szürkés színű, főzött állapotban rózsaszínes rák. Számos fajtája létezik, a legismertebbek a királyrák és a tigris garnéla. Finomabb végeredményt kapunk, ha héjastul készítjük el és csak azután pucoljuk meg a rákot. A garnélát rövid ideig szabad hevíteni, különben megkeményedik a rákhús.
Királyrák: Az egyik legnagyobb rákféle, súlya átlagosan 4kg, de az idősebb állatoké meghaladhatja a 10 kg-ot is. A királyráknak – a többi ráktól eltérően – csupán három pár lába van és egy pár ollója. Színe általában vöröses, még a kéknek nevezett királyráké is, ezért megkülönböztetésük meglehetősen nehéz, gyakorta a vörös királyrák megnevezés a kék változatot is takarja. Húsa rendkívül értékes és sokféleképpen elkészíthető alapanyag. Felhasználása főként az észak-amerikai, francia, távol-keleti konyhára jellemző, illetve azon országokra, amelyek vizeiben a királyrák megél.
Méretben és súlyban van közöttük különbség!
De a fene se tudja!
Neten egy pár képen a királyrák úgy néz ki mint a tarisznyarák és ha az a királyrák, akkor nagyon is különbözik egymástól a kettő!
ugyanaz ugyanaz ugyanaz
jegyzed meg ezt a szót
Utolsó, köszönjük a kérdésre adott válaszod...
Ezekszerint a garnélarák inkább olyan gyüjtőnév, tehát több rák is tartozik a garnélák közé, a királyrák meg konkrétan egy fajta.
Koszonom a valaszokat, ment a zold kez :)
Utolso elotti: eszben tartom..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!