Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért mondják, hogy a teljes...

Miért mondják, hogy a teljes kiőrlésű kenyeret lehet diétában enni?

Figyelt kérdés
Tudtommal a fehérben és teljes kiőrlésűben ugyanannyi a szénhidrát,csak egy picit lassabban oldódik fel a teljes kiőrlésűben. Még valami más?Az hogy több vitamint meg több mittomén mit tartalmaz aminek szinte semmi köze a diétához,nem érdekel. :)
2014. márc. 15. 19:24
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem picit lassabban, hanem sokkal lasabban szívódik fel, így sokkal később lesz éhes az ember. És kevesebb is elég belőle.
2014. márc. 15. 19:31
 2/5 anonim ***** válasza:

Jól írja az előző hozzászóló.

Inzulin rezisztenciám van, egy nap kb. 7X eszem. Minden alkalommal eszem teljes kiőrlésű szénhidrátot. Most pl. Tojásos nokedlit eszem, ami teljes kiőrlésű lisztből van.

Mindent teljes kiőrlésű lisztből csinálok. Nokedlit, palacsintát, almáspitét, tésztát.

Teljesen elhagytam a fehér lisztet és a cukrot, ha nagy ritkán édességet eszem akkor azt xilitel pótolom, de azt lehet mondani, hogy az édes íztől is teljesen elszoktam, így ha mondjuk úgy csemegére vágyom, akkor barna rizs főzök tejben és amikor kész van, fahéjat szórok a tetejére, cukor nélkül eszem.

(Imádom az Aldiban található rozskenyeret, előrecsomagolt, kocka alakú szeletek vannak benne. Sötét barna, tele van magokkal. )

1 év alatt 16 kilót fogytam. Úgyhogy nem koplaltam, sőt...

2014. márc. 15. 19:43
 3/5 anonim ***** válasza:
Mert alacsonyabb a glikémiás indexe. Diétától függ persze, ha kalóriát számolsz, akkor mindegy.
2014. márc. 15. 20:47
 4/5 mustafa33 ***** válasza:
Hogyne, a malacot is teljes kiőrlésű, házilag darált gabonán hizlaltuk. ☺
2014. márc. 16. 21:29
 5/5 anonim ***** válasza:
lassan szívódik fel így később leszel éhes
2014. júl. 13. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!