Kókuszzsír vs. Kókuszolaj, hol szerzitek be?
Melyik a jobb, kiadósabb, illetve hol és mennyièrt szerzitek be?
Előre is köszi
Kókuszzsír=kókuszolaj.
Ez ugyanaz, csak így is hívják meg amúgy is.
A szűretlent (kozmetikai célra) bioboltban, Bp-en a Herbaházban.
A szűrtet (főzéshez) a Metro-ban.
Árakat nem tudok.
én is bio boltban veszem,de én valóban a legtisztább és legjobb minőségűt választom. a 250 grammos kerül 4500-ba.Ahol 1 litert adnak olyan olcsón,mint az előző kommentelők írták,az lehet,hogy kókuszolaj/kókuszzsír,de nem a legtisztább.A minőséget ebben az esetben is meg kell fizetni.
Ez olyan,mint a növényi olajok esete.( pl: mandulaolaj,sárgabarackmag olaj stb..)Sok helyen lehet kapni rossz minőségűt 1-2 ezer forintért, de a valóban értékes olajok drágák.Azokból is egy 2 decis üveg kerül 4000-5000 forintba.
Érdemes a valóban jót választani,mert többszörösen megtérül az egészségre gyakorolt pozitív hatása.
1100-1200/kg áron veszem a fehérvári paleo boltban, nagy kiszerelésben (de egy bioboltban is ennyi a kilós, ha épp akciózzák). Illetve most egy ideig nem, mert pálmazsírt használok (600ft/kg, igen nagy kiszerelés, webáruház).
Sok esetben áldozok a minőségre, de csak bizonyos árszintig és felhasznált mennyiség esetén. Nálunk igencsak fogy a zsír és számít az ára. Nem hinném, hogy különösebb baj lenne a normállal :) Rengeteg ponton javítottam az étkezésem, jelenleg ez az, amit meg tudok tenni.
nyilván arra értettem,aki írta :
" Herbáriában fél kg úgy emlékszem 800 Ft volt, Sparban 1 liter olyan 1400 Ft. Más-més márka, de mindkettő jó volt."
6-os: az egyik rosszról a másikra váltottál:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!