Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Kókuszzsír vs. Kókuszolaj,...

Kókuszzsír vs. Kókuszolaj, hol szerzitek be?

Figyelt kérdés

Melyik a jobb, kiadósabb, illetve hol és mennyièrt szerzitek be?

Előre is köszi

2014. febr. 20. 07:58
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Kókuszzsír=kókuszolaj.

Ez ugyanaz, csak így is hívják meg amúgy is.

A szűretlent (kozmetikai célra) bioboltban, Bp-en a Herbaházban.

A szűrtet (főzéshez) a Metro-ban.

Árakat nem tudok.

2014. febr. 20. 08:22
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
A kettő ugyanaz, én csak főzéshez vettem még. Herbáriában fél kg úgy emlékszem 800 Ft volt, Sparban 1 liter olyan 1400 Ft. Más-més márka, de mindkettő jó volt.
2014. febr. 20. 08:42
 3/15 anonim ***** válasza:
78%
Bio élelmiszerboltban szoktam venni. Legutóbb olyan 1000 Ft-ot fizettem érte.
2014. febr. 20. 08:53
 4/15 anonim ***** válasza:
78%

én is bio boltban veszem,de én valóban a legtisztább és legjobb minőségűt választom. a 250 grammos kerül 4500-ba.Ahol 1 litert adnak olyan olcsón,mint az előző kommentelők írták,az lehet,hogy kókuszolaj/kókuszzsír,de nem a legtisztább.A minőséget ebben az esetben is meg kell fizetni.

Ez olyan,mint a növényi olajok esete.( pl: mandulaolaj,sárgabarackmag olaj stb..)Sok helyen lehet kapni rossz minőségűt 1-2 ezer forintért, de a valóban értékes olajok drágák.Azokból is egy 2 decis üveg kerül 4000-5000 forintba.

Érdemes a valóban jót választani,mert többszörösen megtérül az egészségre gyakorolt pozitív hatása.

2014. febr. 20. 09:25
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
3-as vagyok, sehol sem írtam, hogy ez literes kiszerelés volt!
2014. febr. 20. 09:30
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

1100-1200/kg áron veszem a fehérvári paleo boltban, nagy kiszerelésben (de egy bioboltban is ennyi a kilós, ha épp akciózzák). Illetve most egy ideig nem, mert pálmazsírt használok (600ft/kg, igen nagy kiszerelés, webáruház).

Sok esetben áldozok a minőségre, de csak bizonyos árszintig és felhasznált mennyiség esetén. Nálunk igencsak fogy a zsír és számít az ára. Nem hinném, hogy különösebb baj lenne a normállal :) Rengeteg ponton javítottam az étkezésem, jelenleg ez az, amit meg tudok tenni.

2014. febr. 20. 13:40
 7/15 anonim ***** válasza:

nyilván arra értettem,aki írta :

" Herbáriában fél kg úgy emlékszem 800 Ft volt, Sparban 1 liter olyan 1400 Ft. Más-més márka, de mindkettő jó volt."

2014. febr. 20. 15:44
 8/15 lencsefőzelék ***** válasza:
53%

6-os: az egyik rosszról a másikra váltottál:

[link]

2014. febr. 21. 11:18
 9/15 anonim válasza:
Igen, a kettő ugyanaz. Szilárd állapotban zsír, folyékony állapotban olaj. A tisztaságát nem feltétlenül az ára határozza meg, hanem a márka. Használtam már többezer forintosat, ami borzalmas volt és olcsót is, ami meg nagyon jó. Mi Mediline-ban szoktunk vásárolni, mert közel van (Budapest, XIII. kerület). Árlistája fent van a honlapon, érdemes megnézni. Itt is lehet kapni egy litert ezerpárszáz forintért. Igaz, hogy zacskós. Az Aldiban kapható negyed kilós is jó állítólag.
2014. márc. 11. 14:09
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
#8: Sok cikket olvastam már a témában, ezt is. Engem nem győzött meg, viszont nem tudom, mi az igazság, de amíg rájövök, addig is valamit ennem kell :) A zsírbevitelem jelentős részét tojás és olajos mag adja, de direkt zsiradék nélkül nem tudok meglenni. A vaj élelmiszeripari állattartás, a margarin hulladék, házi zsírhoz nem jutok, az étolajat sem dícsérik, flancosakra nem telik. Talán nem halok bele, ha csupán azt teszem meg, ami tőlem telik. Ez van.
2014. márc. 11. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!