Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Lehet, hogy romlott volt a...

Ripzer93 kérdése:

Lehet, hogy romlott volt a sonka, amit ettem?

Figyelt kérdés
Édesapám 2014.1.23-án vett sonkát, a zacskóra az volt ráírva, hogy felhasználható 2014.1.24-ig és ma reggel (2014.1.28) a tükörtojás mellé megsütötte, és megettem. Azóta kétszer voltam WC-n (hasmenéses), mi annak az esélye, hogy Botulinum volt még benne? Mert úgy tudom, hogy azt a nagy sókoncentráció megöli, csak nem vagyok benne biztos, hogy van benne annyi, ami elöli (az ízével nem igazán volt gond, hűtőben volt tárolva, csak az evés után olyan fél órával már "zuborgott" a gyomrom, és már mentem is a WC-re) vagy csak Staphylococcus?! A választ előre is köszönöm!
2014. jan. 28. 08:45
 1/10 anonim ***** válasza:
nem biztos ,hogy a sonka ,lehet ,hogy tojás.
2014. jan. 28. 08:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
vagy vega vagy csak még nem tudsz róla
2014. jan. 28. 09:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

Esélyed van mindkettőtől egy gyorslefolyású gyomorrontásra. ha nem hánytál, akkor nincs nagy vész, mert már a kimeneti szakaszban volt...

Ha gyengülnél és rosszabbul éreznéd magad, nem árt orvoshoz menni.

Sok folyadék, esetleg normaflór, hogy mielőbb kitisztulj.

2014. jan. 28. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors válaszokat! Akkor maximum gyomorrontás lehet a bajom, semmi komolyabb, ugye? (Csak azért kérdezem, mert a botulizmus elég komoly betegség, gyakran halálos, ha nem kezelik időben)
2014. jan. 28. 10:10
 5/10 anonim ***** válasza:

Felesleges az aggodalom, csak ártasz magadnak vele, ha ezen idegeskedsz.

Holnapra túl lesz az egészen.

Azért legközelebb kerüld el a lejárt szavidejű húsféleséget.

Mielőbbi jobbulást.

2014. jan. 28. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
Rendben, nagyon szépen köszönöm! További szép napot!
2014. jan. 28. 11:30
 7/10 A kérdező kommentje:

Azért kérdeztem, mert most ezt találtam az egyik oldalon: "A méreganyag jellemzően a nem megfelelően hőkezelt füstölt hurkában, sonkában, kolbászban és disznósajtban fordul elő, de volt olyan eset is, amikor a napokkal korábban készült és a kamrában tárolt, fel nem melegített pörkölt okozott bajt - írja közleményében a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal (MÉBiH).


Részletek: [link]

2014. jan. 28. 15:00
 8/10 anonim ***** válasza:

A szavatossági idők alapból úgy vannak, hogy még az adott dátumra pár napig semmi bajuk sincs, nem mellesleg ha ízre nem volt vele gond, akkor jó volt.


Másrészt szerintem kevesebbet kéne ilyen dolgokról olvasnod, mármint a betegségekről, ismerek olyan embert aki szintén összeolvasott mindent a neten, aztán ha már fáj a feje akkor is rögtön a legrosszabbaktól tart...

2014. jan. 29. 04:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

én is akartam írni, amit a 8, csak nem tudtam jól megfogalmazni.


ha érzékszervi vizsgálat alapján nincs baja, akkor ehető

(ha rosszul volt tárolva, akkor lejárati időn belül is lehet romlott a kaja, de általában a lejárati időn túl bizonyos ideig ehető. pl a konzervek évtizedekig)



és valóban egy potenciális hipochonder jelölt vagy

2014. jan. 29. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Rendben! Köszönöm! Sajna már nem csak jelölt vagyok... de remélem nem lesz tényleg semmi baj.
2014. jan. 29. 10:48

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!