Lehet, hogy romlott volt a sonka, amit ettem?
Esélyed van mindkettőtől egy gyorslefolyású gyomorrontásra. ha nem hánytál, akkor nincs nagy vész, mert már a kimeneti szakaszban volt...
Ha gyengülnél és rosszabbul éreznéd magad, nem árt orvoshoz menni.
Sok folyadék, esetleg normaflór, hogy mielőbb kitisztulj.
Felesleges az aggodalom, csak ártasz magadnak vele, ha ezen idegeskedsz.
Holnapra túl lesz az egészen.
Azért legközelebb kerüld el a lejárt szavidejű húsféleséget.
Mielőbbi jobbulást.
Azért kérdeztem, mert most ezt találtam az egyik oldalon: "A méreganyag jellemzően a nem megfelelően hőkezelt füstölt hurkában, sonkában, kolbászban és disznósajtban fordul elő, de volt olyan eset is, amikor a napokkal korábban készült és a kamrában tárolt, fel nem melegített pörkölt okozott bajt - írja közleményében a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal (MÉBiH).
Részletek: [link]
A szavatossági idők alapból úgy vannak, hogy még az adott dátumra pár napig semmi bajuk sincs, nem mellesleg ha ízre nem volt vele gond, akkor jó volt.
Másrészt szerintem kevesebbet kéne ilyen dolgokról olvasnod, mármint a betegségekről, ismerek olyan embert aki szintén összeolvasott mindent a neten, aztán ha már fáj a feje akkor is rögtön a legrosszabbaktól tart...
én is akartam írni, amit a 8, csak nem tudtam jól megfogalmazni.
ha érzékszervi vizsgálat alapján nincs baja, akkor ehető
(ha rosszul volt tárolva, akkor lejárati időn belül is lehet romlott a kaja, de általában a lejárati időn túl bizonyos ideig ehető. pl a konzervek évtizedekig)
és valóban egy potenciális hipochonder jelölt vagy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!