Penész ízű tojáspástétom másnapi fogyasztásnál a
hűtőből?
Figyelt kérdés
Már évek óta van ez a problémám, és nem tudom mitől! kb 3 db főtt tojásból, margarinnal, majonézzel, hagymával, és mustárral ízesítve készítem. Ekkor még kellemes, de másnap, a hűtőből kivéve, erősen penész íze van az egésznek, és ehetetlen. Minőségi árukat veszek, és tisztaság uralkodok mindenhol, mégis ez van! Tud valaki tanácsolni? Először a hagymát gyanítottam, de már több félét használtam, mégis ua. az eredmény! Más is jár így?
2014. jan. 24. 12:08
1/7 anonim válasza:
Csinálj csak annyit, amennyi elfogy frissen.
2014. jan. 24. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
2/7 anonim válasza:
Ha friss alapanyagokból van, nem penészedhet meg másnapra, lehetetlen. Kb. egy hetes pástétomnál ütne ki a penész, akkor is csak foltokban, itt-ott, ami látható is, nem csak érezhető. Amit érzel, az nem penész. Rendesen letakarod amikor hűtőbe teszed? Nem "hűtőíze" van inkább?
2014. jan. 24. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
3/7 anonim válasza:
Valószínüleg a hagyma, de nem az, hogy milyen fajta, hanem az, hogy másnapra a legtöbbször megváltozik az íze. (Föként, ha nem éles késsel vágod, hanem reszeled vagy mixeled)
Vagycsak fogyasztás elött röviddel keverj az egyszerre elfogyó mennyiségbe belöle, vagy pedig hagyd ki teljesen és egyetek mellé külön hagymát.
2014. jan. 24. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
4/7 A kérdező kommentje:
Azt írtam penész íz, és nem penész!! Sehol nincs még csak jele sem a penésznek, ahogy mondtam: minden a legtisztább! Lehet, hogy a hagyma? Rossz minőség? Igaza van a fentebbi válasznak, talán csak 2 tojásból kéne, hiszen az is elég lenne egyszeri evésre, csak gondoltam ekonomizálnék a "munkával", és időmmel! Ezt csak valami hozzávalónak a szegényes minősége okozhatja! Kell rá megfelelő válasz!
2014. jan. 24. 13:25
5/7 A kérdező kommentje:
Különben is, csakis ezzel a "termékkel" fordul elő, más hasonló tünet, tapasztalatom, nincs!
2014. jan. 24. 13:27
6/7 anonim válasza:
A hagyma - akármilyen jó minöségü is - mustárral együtt néhány óra alatt igen kellemetlen szagot kap.
Ha feltétlen egy munkával akarsz több adagot készíteni, akkor hagyma nélkül csináld, és mielött eszitek, kb 1 óraval elötte tegyél csak bele hagymát.
2014. jan. 24. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a fogyasztás előtti, vagy külön vele: hasznos tanács! Sőt, lehet igazság a mustár-hagyma kombinációban is!
Sokszor találtam minőségen aluli vöröshagymát a boltokban, ez nálatok nem merült fel? Igazán csak az újhagyma a legjobb!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!