Melyik az a gyümölcs, ami zöld színű, és az olajáért termesszük és sütésre is használjuk?
Mármint szerintem. A pontos leírás így hangzik:
a small green fruit with a strong taste used in cooking and for its oil.
Kérlek segítsetek!
Szőlőmagolaj: A szőlő magjának préselésével nyert, halvány színű, semleges, tiszta ízű olaj. E-vitaminban és többszörösen telített zsírsavakban rendkívül gazdag. A többi olajhoz viszonyított, relatív magas égéspontja miatt (216 °C) különösen alkalmas magas hőfokon való sütéshez.
Olívaolaj: A mediterrán országok konyhájának nélkülözhetetlen alapanyaga. Olajbogyóból préselve nyerik, a sokszor folyékony aranyként emlegetett, értékes olajat. Telítetlen zsírsavakban gazdag, egészségre számos jótékony hatása ismert. Az extra szűz változatának olívaolaj tartalma száz százalékos, ez leginkább olyan ételek készítésekor használatos, melyekben meghatározó szerepet kap az olaj íze (pl. salátákhoz, vinaigrettek készítéséhez).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!