Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért káros a búzaliszt?

Miért káros a búzaliszt?

Figyelt kérdés
Miért mondják azt, hogy jobb a teljes kiőrlésű, meg a tönkölybúzaliszt, esetleg mandulaliszt?
2013. dec. 10. 12:06
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Azért káros mert több pénzt akarnak kihúzni a zsebedből! Mandulaliszt..... omg. -,-

Arról kevesebb szó esik, meg nem is nagyon híresztelik, Norbiék meg a többi szuper-egészségesen főző "szakember", hogy a búzának megvan az a rossz tulajdonsága, hogy a szemen két mélyedés van, amibe nagyon kényelmesen megbújnak a permetezőszerek anyagai, a penészgombák spórái és még sorolhatnánk. Na, fehér lisztnél ezt a pelyvát lerántják a szemekről, teljes kiőrlésűnél meg marad a helyén és a kedves kis anyagokkal (mikotoxinokkal, vegyszerekkel)meg a zacskóba. Ezt kimutatták, hogy sokkal nagyobb ezen anyagok koncentrációja. Kétségtelenül, hasznos a teljes kiőrlésű liszt az emésztésre, de mérlegeljük az előbb leírtakat is amikor leemeljük a polcról. :D Valamit valamiért.

2013. dec. 13. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 anonim ***** válasza:
Aki búzát, a búzalisztet szemétnek nevezi, az térdepeljen egy hétig kukoricán , majd osonjon be a legközelebbi templomba meggyónni a kijelentését...
2013. dec. 13. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!