Miért káros a búzaliszt?
Azért káros mert több pénzt akarnak kihúzni a zsebedből! Mandulaliszt..... omg. -,-
Arról kevesebb szó esik, meg nem is nagyon híresztelik, Norbiék meg a többi szuper-egészségesen főző "szakember", hogy a búzának megvan az a rossz tulajdonsága, hogy a szemen két mélyedés van, amibe nagyon kényelmesen megbújnak a permetezőszerek anyagai, a penészgombák spórái és még sorolhatnánk. Na, fehér lisztnél ezt a pelyvát lerántják a szemekről, teljes kiőrlésűnél meg marad a helyén és a kedves kis anyagokkal (mikotoxinokkal, vegyszerekkel)meg a zacskóba. Ezt kimutatták, hogy sokkal nagyobb ezen anyagok koncentrációja. Kétségtelenül, hasznos a teljes kiőrlésű liszt az emésztésre, de mérlegeljük az előbb leírtakat is amikor leemeljük a polcról. :D Valamit valamiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!