Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ti milyen felvágottat, húskrém...

Ti milyen felvágottat, húskrémet adtok egy 1-2 év közötti kisgyereknek?

Figyelt kérdés
14 hónapos már a gyerek, de eddig még nem adtam neki felvágottat, mert mindegyikben adalékanyagok vannak. Müzlit, extrudált dolgokat, gyümölcsöt, pelyheket szokott kapni, vagy házi sós és édes sütit kap, amikor mi szendvicshez nyúlnánk. Lehet kapni valahol adalékoktól mentes felvágottat?
2013. nov. 25. 22:59
 1/8 anonim ***** válasza:
14%

Adalékmenteset nem. a Saga-nak vannak elfogadható termékei. Csak simán vagy főzve egyétek, mert megsütve (pl sült virsli) a kálium-nitrát (amit MINDEN hústermékbe tesznek) rákkeltő hatású. Ha nem sütöd meg semmi bajt nem okoz.

A müzliben, exdurált dolgokban, gabonapehelyben meg mérgező anyagokat termelő gombaspórák vannak...

2013. nov. 26. 00:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 zgyzgy ***** válasza:
Semmilyet. Én sem eszem ilyeneket.
2013. nov. 26. 00:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Nálunk van egy kis hentes, akinek saját vágóhídja van, és maga készít minden terméket. Drágább, mint a bolti szalámi, de nála szoktam venni sonkaféléket.
2013. nov. 26. 06:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Amit én csinálok.
2013. nov. 26. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Amiket írtam, azokból bio-t szoktam venni, gondolom, ott jobban odafigyelnek arra is, hogy ne legyen penészes (védőgázas csomagolás pl.) De másból is a bio-t részesítjük előnyben, igazából, ahol csak lehet. Én is keresgéltem a neten pástétom recepteket, de egy jót sem találtam. Kedves utolsó válaszoló, megosztanál egyet esetleg? Tepertőkrémet ti már adnátok, pl libatepertőből, ha házilag készítem?
2013. nov. 26. 09:02
 6/8 anonim ***** válasza:
a keresztlányom 1,5 éves korában nálunk volt 2 hónapig családi okok miatt. Ő nagyon szerette a házi csirkemájpástétomot. Sokszor ette reggelire. felvágottakból párizsit és virslit evett, azt pedig egy ismerős hentesnél vesszük, akik saját maguk dolgozzák fel a húst.
2013. nov. 26. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Házi csirkemájpástétom receptet is szívesen fogadok! :-) Mi a gallicoop kacsa- és libamájasát szoktuk venni, tartósítószer van a kacsamájasban, de egyébként más nem, ízre is jó minőségűnek tűnik. Lehet, hogy adok a gyerkőcnek egy kóstolót belőle, mert a csirkemáj pörköltet nagyon szereti. Azt tudom, hogy májból nem szabad sokat adni és gyakran. Virslit csak később adnék,mert abban tényleg sok tömítőanyag van (pl. szója). Hiányolom a főtt sonkákat, amik nem gépsonkák, hanem színhúsok.
2013. nov. 26. 22:34
 8/8 A kérdező kommentje:
Rosszul írtam, a hungerit májkrémjeit akartam írni, ha esetleg még olvassa valaki.
2013. nov. 28. 22:34

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!