Miért nem vált be a nutriahús?
A '90-es években csak ismét megpróbálták azt, amiről a '60-as években már megállapították, hogy nem lehet gazdaságosan megcsinálni.
Nagyon igényesek és érzékenyek a tisztaságra, tehát valóban szó szerint minden nap ki kell alattuk gazolni és locsoló-slaggal tisztára mosni a kb. 8-10 m2-es ketrecüket. Ez 1 db. állat tartásához szükséges méret. Ehhez jön még a minimum 50 literes fürdőkád/medence, amelybe minden reggel tiszta vizet kell tölteni. És kajának a kismillió sárgarépát, salátát és hasonló, emberi fogyasztásra is alkalmas kajákat esznek, megmosva, felpucolva, konyha-tisztaságban adva nekik. Ha a tartás nem ennyire higiénikus, seperc alatt beléjük üt valami vírus, vagy fertőzés, és már el is hullott. Naponta minimum 5-6 kg répa + hozzá a kb. ugyanannyi fej saláta, nem olcsó mulatság a mai árakon 1 db. állatnak)
Ilyen tartási költségek (vízdíj, répa-saláta stb.) mellett már nem tudsz a húspiacon árban versenyképes lenni a többi húsféléhez viszonyítva. A bundáját pedig szűcshöz kell vinned, aki kikészíti, és még azok után el is kellene adni. Ha addig az állatvédők ezt meg nem akadályozzák!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!