Mivel dobhatnám fel a rántott húst?
pl. valami tartáros/majonézes tojás-salátát el tudnék képzelni mellé. Nézd végig, lehet hogy megjön rá az étvágyad!
Én egyszer unalmamban kísérletezgettem itthon amikor a párom rám bízta a hétvégi főzést. Akkor fogtam egy csirkemell filét, félbe hajtottam és egy picit bevágtam hogy valahogy úgy maradjon de nem teljesen persze volt amit teljesen félbevágtam, majd a közepébe raktam sajtot, utána a panírozást úgy oldottam meg hogy megcsináltam a liszt, tojás kombinációt de nem raktam bele a prézlibee hanem újra liszteztem és tojásoztam aztán jött a prézli, utána amikor megvoltam ezzel a néhány szelettel próbaként kisütöttem őket. Igaz hogy volt fritőz itthon de volt egy kevés olajam így gázon csináltam mert egyrészt gyorsabb is meg azt délelőtt csináltam meg nem kora délután és csak kísérleteztem vele hogy milyen is lesz. Amikor megvoltam vele akkor kellemes meglepetés ért engem, mert nagyon finom lett.
Utána a többit is hasonlóan csináltam meg, az oldalasokból, meg ezekből persze.
Egyik ismerősömtől hallottam hogy a prézlizést is fel lehet dobni azzal hogy keverünk bele egy kis szezámmagot vagy valami kisebb magvakat, de olyat is hallottam hogy a húst félig megfőzte csak hogy ne legyen teljesen nyers meg száraz,. majd betekerte bacon szalonnával és úgy ment rá a prézli. Igazából ezekre nincsenek receptek, ezt ki kell kísérletezni.
Egyszer anyáméknál voltam épp rántott hús készült, majd mondtam anyámnak hogy adjon pár szelet húst és bízza rám akkor is megcsináltam ezt hogy magos prézli hús közt a sajt, és úgy paníroztam be, nagyon finom volt, értékelték.
Csiliszoszt a tojásba.
Panirmorzsa helyett porratort csipsz.
Lisztet es a tojást összekevered es kokuszresueleket teszel bele, ebbe martod a húst es kisütöd.
Szósznak fele majonéz, fele tejföl, mustár, apróra vágott csemege uborka.
Keves maradék husleves habarással besűritve, kaporral/bazsalikommal/majorannaval/borssal/tulajdonképpen bármivel fűszerezve.
Paradicsompure picit fűszerezve, jo sok sajt bele keverve forrón.
Egész jó javaslatok gyűltek szerintem össze, hasznosíthatod őket legközelebb is. :-)
És véletlenül elfelejtettem megemlíteni a legnyilvánvalóbb választ: nyugodtan feldobhatod a húst kézzel vagy akár merőkanállal is. ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!