Milyen kenyeret fogyaszthat az aki lisztérzékeny, és IR-es is?
Cukorbetegeknek a készen vett kenyerek közül a félbarna kenyér lehet elvileg a legjobb, ha ch-tartalat nézünk.
Viszont a lisztek között csak a rizslisztet találtam, ami glutén-mentes!
Én is keresgéltem sokáig, ami jó lenne, lehetne mindkét probléma esetén. De "készen" vásárolni, ahhoz a lottó ötös is kellene.
Majd még felteszem a linket, van egy lementett "minden-mentes" oldal nálam elmentve, ide rakom azt is, ha jól emlékszem van benne otthon süthető kenyér is, ami minden-mentes.
Ez a pita = hindu kenyér, ha megpróbálod elkészíteni a rizslisztből.
Valahol azt olvastam, hogy a rizsliszthez tojást nem kell használni (én még ezt nem mertem meglépni), de az is biztos, hogy amit megkavarsz (meggyúrsz) belőle, azt hagyni kell egy ideig állni, hogy a liszt a többi hozzávalóval össze tudja magát dolgozni.
Először a nokedlim szétment a főző-vízben, mint a sűrűn-folyós gríz, a palacsintám már jó lett. :))))
Csatlakozz gluténmentes csoportunkhoz, ott vannak, akik IR diétát is folytatnak, tudnak adni tippet, milyen gm lisztkeverők jó nektek!
Facebook: gluténmentes konyha és lisztérzékeny hétköznapok a csoport neve!
Köszi 4-es a kérdező nevében is.
Én szerencsére nem betegségből (=kényszerből) "csupán" fogyókúra miatt keresgéltem egy köztes megoldást.
Személy szerint maradtam a félbarna kenyér + rizsliszt megoldásnál. Remélem előbb-utóbb majd csak érek el ezzel is valami eredményt. (1-es vok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!