Lisztérzékeny hogyan készíthet magának száraztésztát?
Korábban találtam egy száraztészta-receptet a net-en, még nem próbáltam ki, mert jelenleg nincs hozzávaló lisztem. A hozzávalók mennyiségét gondolom (próbaként) lehet változtatn, úgy írom, ahogy kimásoltam:
85 gr barna rizsliszt
20 gr hajdinaliszt
1 tojás
1-2 kk víz
1 ek só a főzővízbe
Félek hozzáfogni, egy alkalommal a fehér rizslisztből kavartam nokedlit hagyományos módon, abból semmi nem lett, úgy szétment a főzővízben, mintha egyenesen a lisztes-zacskóból öntöttem volna bele!
A net-en fenn vana
Glutenix recept gyüjtemény nagyon jó receptekkel.
Nekem szokott sikerülni a rizslisztes galuska, csak kicsit keményebbre, sűrűbbre csinálom, mint a másikat, és kicsit kell főzni. Ha kavarok bele egy kicsi kukoricalisztet, azzal még jobb.
Sajna én hajdinaliszthez, ilyesmihez nem jutok hozzá. A gluténmenteset sem tudom mindig megvenni, drága.
Majd megemberelem magam és kipróbálom risz-kukoricaliszt keverékkel. Biztosan jó tojásosra kell, hogy legyen mitől ragadnia.
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!