Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Lisztérzékeny hogyan készíthet...

Lisztérzékeny hogyan készíthet magának száraztésztát?

Figyelt kérdés
A gluténmentes liszttel is ugyanúgy viselkedik a tészta?

2013. aug. 1. 11:54
 1/4 anonim ***** válasza:
Nagyon nehéz belőle jó tésztát gyurni : Probáltam : inkább vedd meg a gluténmentes száraz tésztát :
2013. aug. 1. 12:27
 2/4 anonim ***** válasza:

Korábban találtam egy száraztészta-receptet a net-en, még nem próbáltam ki, mert jelenleg nincs hozzávaló lisztem. A hozzávalók mennyiségét gondolom (próbaként) lehet változtatn, úgy írom, ahogy kimásoltam:

85 gr barna rizsliszt

20 gr hajdinaliszt

1 tojás

1-2 kk víz

1 ek só a főzővízbe

Félek hozzáfogni, egy alkalommal a fehér rizslisztből kavartam nokedlit hagyományos módon, abból semmi nem lett, úgy szétment a főzővízben, mintha egyenesen a lisztes-zacskóból öntöttem volna bele!

2013. aug. 1. 16:09
 3/4 anonim válasza:

A net-en fenn vana

Glutenix recept gyüjtemény nagyon jó receptekkel.

2013. aug. 2. 06:09
 4/4 A kérdező kommentje:

Nekem szokott sikerülni a rizslisztes galuska, csak kicsit keményebbre, sűrűbbre csinálom, mint a másikat, és kicsit kell főzni. Ha kavarok bele egy kicsi kukoricalisztet, azzal még jobb.

Sajna én hajdinaliszthez, ilyesmihez nem jutok hozzá. A gluténmenteset sem tudom mindig megvenni, drága.

Majd megemberelem magam és kipróbálom risz-kukoricaliszt keverékkel. Biztosan jó tojásosra kell, hogy legyen mitől ragadnia.

Köszönöm!

2013. aug. 2. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!