Megromlik-e a hús, ha a fagyasztó ajtaját 6 órán keresztül nyitva hagyjuk, majd bezárjuk?
Nem.
Ha nem engedtek volna ki (nekem már volt ilyen, a hűtő hátuljában lévő dolgok teljesen fagyottak maradtak, de az eleje kiolvadt és a közepe is olvadásnak indult), akkor nem lenne baj, de így kuka. Vagy ki kellett volna olvasztani rögtön és rövid időn belül felhasználni.
Én egyszer jártam már hasonlóképpen. késő este vettem ki a másnapra való hzúst és valahogy nem jól csuktam be, és csak reggel ötkor vettem észre, hogy baj van. illetve azért mentettem, ami menthető. a húsok nem olvadtak ki csak egy réteg zúzmara volt rajtuk, de kőkemények voltak. egymást is hűtötték szerencsére.
a zöldségek viszont felpuhultak bár azok is tiszta zúzmarák voltak.
a húsokat visszatettem letörölve a zúzmarát róluk, és semmi bajuk nem volt később sem. a zöldségekkel már nem volt ilyen szerencsém, felét ki kellett dobni, amit lehetett pedig megfőztem ennek-annak, zöldségnapot tartottunk :) egy részét pedig készételként fagyasztottam újra le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!