Üveges lecsóhoz kaptam paradicsomot, de paprikára most nincs keretem. Előző hétem paprikám volt amit lefagyaztottam. Ha ezt teszem a paradicsomhoz lesz valami baja?
A paradicsomot is le tudod fagyasztani: én cikkekre vágom, bezacsizom, és berakom a fagyóba. Amikor kell, szedek elő a paprikából is, és a külön lefagyasztott papradicsomból is.A kettőt sohasem egy zacsiban fagyasztom, legyen télen lehetőségem eldönteni, hogy kell-e mindkettő, vagy csak egyikből-másikból veszek ki.
Van ez így, nálam sem egyszerre sétálnak be a fagyóba a zöldségek, a paradicsom még várat magára. Lecsópaprikát már bekarikáztam és bezacsiztam (a csomája ne foglalja a helyet), 130 Ft/kg-ért nem hagytam ott.
Ha most akarsz főzni, akkor: a hagymát megdinszteled, a paprikát fagyott állapotban rakd hozzá, és úgy a paradicsomot, majd kolbit, ami van, vagy amit akarsz bele!
Ha eltenni akarod üvegbe, akkor ne tedd a frissen főzött paradicsomba a fagyos paprikát.
fagyaszd le a paradicsomot is, és télen majd összefőzöd őket.Én egészben tálcán fagyasztom le, majd amikor kőkemény, akkor bezacskózom. forró csapvíz alá tartva egy mozdulattal lejön a héja, és felszelve mehet a lecsó alapba.deszkára téve pár perc alatt kásás lesz, szóval könnyedén fel lehet darabolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!