Hogy vegyem rá a páromat hogy változatosabban étkezzen?
Ha ennyire szemellenzős, és valóban már ennyire nem hajlandó semmi mást megenni, mint ahogy írod, én meglehet, hogy tovább nem beszélnék neki, hanem: Lefőznék egy nagy adag pörköltet + nokedlit, a nagy lábassal odaraknám elé, tessék szivem, ez a heti adagod. Kenyeret találsz hozzá a helyén!
Te pedig ennéd a finomabbnál-finomabb egyéb, gusztán elkészített és tányérra rakott kajákat, persze sülteket is és hasonlókat körettel, savanyúval, meg direkt gyümölcs-tortát készítenék, és ott az orra előtt szelném-darabolnám-zabálnám.
Kíváncsi lennék, hány napig bírná ki!
Én vennék neki kiló kenyeret,fél kiló parizelt,egy vajat,és egye akkor.
Magamnak meg főznék minden finomat és gusztát.
Mi az amit megeszik?
A férjem sem eszik meg semmit sem amiben csont van. Anyja nevelte bele, mert egyszer azt álmodta attól fog megfulladni. Soha életében nem adott neki semmit sem amiben csont van, a húsok közül csak a csirkemellet meg a pulykamellet ette meg, semmi mást. Disznóból csak a száraz karajt, amiben nincs csont. Én azt csináltam, hogy megfőztem az aktuális kaját, aztán eszi-nem eszi... Van gyerekünk is, ő eszik mindent, meg szeret is enni, most csak azért mert a férjem nem eszi meg a csontos dolgokat, még megfőzöm, aztán a gyerekkel mi megesszük ő meg ha nem akar éhen halni megeszi vagy eszi ami még a hús mellé van. Most már ő is megeszi a csontos kajákat is, de ez több év alatt értem el.
"Te pedig ennéd a finomabbnál-finomabb egyéb, gusztán elkészített és tányérra rakott kajákat, persze sülteket is és hasonlókat körettel, savanyúval, meg direkt gyümölcs-tortát készítenék, és ott az orra előtt szelném-darabolnám-zabálnám.
Kíváncsi lennék, hány napig bírná ki!"
Akármeddig. Megbocsássatok, de amit nem szeretek, az tőlem akármilyen "guszta", ott rohadhat meg a hűtőben, vagy ahol van.
A cukrászdai sütik baromi jól néznek ki, de bottal se piszkálnám őket, mert ránézésre látom, hogy túlkeményített, édesített, én meg azoktól kifejezetten undorodom. De tisztában vagyok vele (és nem zavar!!!), hogy mások imádják őket. Nem vagyunk egyformák...
Kérdező, a párodnál nincs semmi gond, egyszerűen nem szeret dolgokat. Baj csak abból lehet, ha nem eszik ELÉG vitamint meg rostot. Ha eleget eszik, akkor mindegy, hogy azt almából vagy barackból eszi. A süti meg kimondottan káros (bár kétségtelenül finom a házi, sajnos én is szeretem), jó neki, hogy nem szereti és nem hízik tőle, meg nem tömi magát lekvárral, cukorral. Normális ember nem hányja a szemére, hogy nem eszik szemetet...
Viszont simán lehet úgy főzni, hogy megcsinálod a húst és hozzá kétféle köretet. Ez nem megerőltető, viszont te tudsz változatosabban enni, mint a párod.
Az is eléggé idejét múlt dolog, hogy az ebéd levesből ÉS főételből áll. Természetesen jó a leves, de nem kell minden nap kötelezően enni.
Én nem szólok bele, hogy a párom mit eszik, azt pedig megbeszéljük, mit főzünk (együtt).
Kedves Utolsó!
A kérdező szerint a párja nem hajlandó megenni semmiféle zöldséget, gyümölcsöt, és ez ami gond!
Tehát amit te írsz, hogy elegendő vitamin-bevitel, az nála egyenlő a semmivel! Nemhogy elegendő legyen!!!
Hát akkor ő főzzön magának, amit szeret, mert te már unod, és nem akarsz egyoldalúan étkezni - amit nagyon megértek. Ennyi, oldja meg akkor magának. Nehogy már ő "parancsoljon", és neked is csak azt kelljen csinálni/enni, amit ő akar.
Hidd el, hamar elmúlna a finnyássága. (Mert ez hiszti, ne is haragudj.)
Te tudod egyáltalán mennyi vitamin van a gyümölcsben? 2 alma vitamintartalma egy 4 éves gyereknek kevés.. Nem a vitamintartalma miatt kell enni a gyümölcsöt.
Aki vitamint akar bevinni a szervezetébe, annak táplálékkiegészítőkből kell megoldania. És ez tény!
Én sem tudom rábeszélni a férjem, max. nagyon ritkán süteményben. De már nem is próbálom, ha ő inkább szedi a sok szirszar vitamintablettát, meg pezsgőtablettával akarja pótolni a rostokat és a vitamint, hát akkor tegye.
Szóval ha ő nem akarja, fejre is állhatsz.
Pizza-otthon te készítheted el, paradicsomos(nem ketchup) alapon, rá bazsalikom, utána mehet amit szeret(pörkölt alap, sonka, szalámi, kolbász, szalonna, tojás stb) rá hagyma és paradicsom szeletek és utána sajt.
gyros, hamburger-annyi hogy teljes kiőrlésű zsemle, roston sütött fokhagymás csirkemell, paradicsom, hagyma, saláta vagy savanyúság, mustár és kész.
Reggelire mit eszik: paradicsomos-hagymás rántotta, különféle krémek-fűszeres sajt vagy vajkrém stb
Krumplis tészta csemege ubival, hagymás-paradicsomos-paprikás alapon paprikás krumpli csalamádéval
esetleg lecsó ha szereti
tojásos nokedli fejes salátával
bolognai-hagymás-paradicsomos-gombás alapon
rizsfelfújt keversz bele mazsolát vagy reszelt almát vagy lekvárt is tehetsz rétegek közé
palacsinta-diós, mákos-meggyes, túrós-citromos, almás-fahéjas stb
túrógombóc
diós tészta, mákos tészta, káposztás tészta cukorral vagy borssal
zöldséglevesek, tojásleves, gulyásleves, lencse gulyás
pörkölt hagymás-paradicsomos-paprikás alapon
rizses hús-csempézhetsz bele gombát avgy borsót is
kukoricás tejszínes csirkemell ragu répás rizzsel
rakott krumpli, tetejére mehet paradicsom és hagyma szelet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!