Igaz az hogy a zöld ( nem érett) paradicsom mérgezö?
Figyelt kérdés
Èppen csalamádét készítek, és valaki azt mondta nekem, hogy mérgezö. Mondjuk már sok csalamádét ettem életembe, és nem történ semmi, de azért érdekelne. Köszönöm a válszokat.2013. aug. 26. 13:29
1/11 anonim válasza:
Imádom az ecetes zöld paradicsomot.És még élek. Sőt, mérgezési tüneteket sem tapasztaltam magamon.
2/11 anonim válasza:
A zöld krumpli az, ami tartalmaz némi mérgező anyagot, a paradicsomot nyugodtan eheted zölden.
3/11 anonim válasza:
Tudtommal nem az. Anyum szokott csinálni savanyúságot belőle. Nagyon finom volt ...
4/11 anonim válasza:
Savanyúságnak nagyon finom, dehogy mérgező.
5/11 anonim válasza:
Én múltkor hallottam egy műsorban , hogy a zöld paradicsom mérgező, de lehet, hogy csak nyersen fogyasztva érti. :)
6/11 anonim válasza:
Nekem kb 10-éve volt tőle mérgezésem azóta sem.
7/11 anonim válasza:
Úgy tudom, igen, már meg nem mondom, milyen anyag van benne, paleo oldalakon meg lehet találni.
Sosem eszem zöld paradicsomot, úgyhogy engem nem érint a dolog.
A nyers bab is mérgező egyébként, nem a zöldbab, hanem a szárazbab, ha valakinek sikerül 80 fokon megfőzni, akkor is mérgez, valami 15 perc forralás az, ami elbontja a mérgező anyagot, de normál babfőzéskor ennél sokkal több lazán megvan.
8/11 anonim válasza:
Igen, a mérgező szolanintól zöld, ugyanez van pl. a zöld foltos krumpliban és a bezöldült répában is. Savanyítva azonban bátran megeheted, mert a sav semlegesíti a szolanint, nem véletletlenül lett ez a zöld paradicsom hagyományos felhasználási módja :)
9/11 anonim válasza:
Télen vasárnapi ebéd mellé jó nagy gőzőlgő krumplipüré hegy mellé, puha kenyérrel, hmm :).
10/11 anonim válasza:
Nyersen senki sem eszi meg szerintem, mert csak a nyerssel lehet gond, a már előttem írtak miatt.
ecetesen eltéve akár egészben, akár csalamádéba szelve teljesen ártalmatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!