Jó-e a marhús még ha be van pácolva, és a többi lent?
Figyelt kérdés
4 kg-ot pácoltunk be,olaj alatt volt az egész,elméletileg 3 hónapig jónak kell lennie,de egy pici rész fedetlenül maradt,ami bepenészedett,a többinek,látszólag semmi baja,sőt az illata is nagyon jó.Ilyenkor ti mit tennétek?Kidobnátok az egészet,vagy csak azt ami penészes?2013. júl. 30. 11:39
1/7 anonim válasza:
Elvileg, ha levágsz egy jó darabot onnan, ahol penészes, akkor a többinek nem lehet baja.
2/7 anonim válasza:
Én kidobnám. Nem ennék meg olyan húst, aminek egy része penészes. (bár tudom drága a marhahús)
4/7 anonim válasza:
Én biztos nem dobálóznék ennyi drága marhahússal. Szerintem sincs semmi baja, bár... azt elárulhatnád mióta áll pácban?
5/7 anonim válasza:
Attól is függ, hogy az "elméleti 3 hónap"-ból meddig volt valóban pácban.
Nehéz kimondani, de a penészgomba nagyon alattomos, a gombafonalak láthatatlanul is átjárhatták az egész cuccot.
Én nem vagyok a kidobálós fajta, de a húsra nagyon érzékeny/finnyás vagyok. ha nem tökéletes, akkor még a blökinek sem adnám oda.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,végül kidobásra kerrült az egész,kb 3 hete állt a pácban,abból 2 hete egyszer már volt készítve belőle tatárbifsztek,akkor még semmi baja,de drágább a kórház,inkább nem kísérletezek:)
2013. júl. 30. 12:11
7/7 A kérdező kommentje:
Még annyi,hogy darabokban volt bepácolva,és én először csak azt a részt dobtam ki,ami esetleg hozzáérhetett,aztán a többit is inkább...
2013. júl. 30. 12:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!