Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Jó-e a marhús még ha be van...

Jó-e a marhús még ha be van pácolva, és a többi lent?

Figyelt kérdés
4 kg-ot pácoltunk be,olaj alatt volt az egész,elméletileg 3 hónapig jónak kell lennie,de egy pici rész fedetlenül maradt,ami bepenészedett,a többinek,látszólag semmi baja,sőt az illata is nagyon jó.Ilyenkor ti mit tennétek?Kidobnátok az egészet,vagy csak azt ami penészes?
2013. júl. 30. 11:39
 1/7 anonim ***** válasza:
Elvileg, ha levágsz egy jó darabot onnan, ahol penészes, akkor a többinek nem lehet baja.
2013. júl. 30. 11:49
 2/7 anonim ***** válasza:
Én kidobnám. Nem ennék meg olyan húst, aminek egy része penészes. (bár tudom drága a marhahús)
2013. júl. 30. 11:51
 3/7 anonim ***** válasza:
csak a penészest dobd ki
 4/7 anonim ***** válasza:
Én biztos nem dobálóznék ennyi drága marhahússal. Szerintem sincs semmi baja, bár... azt elárulhatnád mióta áll pácban?
 5/7 anonim ***** válasza:

Attól is függ, hogy az "elméleti 3 hónap"-ból meddig volt valóban pácban.

Nehéz kimondani, de a penészgomba nagyon alattomos, a gombafonalak láthatatlanul is átjárhatták az egész cuccot.

Én nem vagyok a kidobálós fajta, de a húsra nagyon érzékeny/finnyás vagyok. ha nem tökéletes, akkor még a blökinek sem adnám oda.

2013. júl. 30. 11:54
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,végül kidobásra kerrült az egész,kb 3 hete állt a pácban,abból 2 hete egyszer már volt készítve belőle tatárbifsztek,akkor még semmi baja,de drágább a kórház,inkább nem kísérletezek:)
2013. júl. 30. 12:11
 7/7 A kérdező kommentje:
Még annyi,hogy darabokban volt bepácolva,és én először csak azt a részt dobtam ki,ami esetleg hozzáérhetett,aztán a többit is inkább...
2013. júl. 30. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!