Szavatosság lejárata után kibír egy félévet egy szaloncukros csomag? Ehető lesz még?
amilyen édességfüggő vagyok tuti megenném...
kóstolj meg egyet. :)
Kóstolj meg egyet, az a biztos. A szavatossági idő lejárta nem azt jelenti, hogy onnantól már megromlott az étel, csak azt, ha esetleg már tényleg megromlott, és te rosszul leszel tőle, ezért a gyártó már nem vállal felelősséget.
De mi is jártunk már úgy, hogy a fadíszítésnél találtunk egy csomó tavalyi szaloncukrot, amik már hónapokkal korábban lejártak, de megkóstoltuk, jó volt, meg is eszegettük pár nap alatt, és semmi bajunk nem lett tőle :)
Szia
Ehető lesz a szaloncukor 1 év után is csak hüvös helyen tároljuk. Az íze is hasonló marad, csak a cukor kicsapodik a csokoládén. Kicsit meg fehéredik,de nem romlik meg.
Az ilyen csokoládé féle édességek nem nagyon tudnak megromlani. Nyilván hűvös és száraz helyen kell tárolni.
Azt szoktam az ilyenekre mondani, ha valaki azt mondja, hogy hú, ennek már lejárt a szavatossága, hogy még szerencse, hogy a benne levő kaja nem tudja és nem tud olvasni a külső címkéről, "hogy nekem most kell megromlanom".
Ami romlékony az a hús, a tejes tojásos nedves dolgok és hasonlók. A csokik évekig fogyaszthatók maradnak. Sőt azután is, legfeljebb később már az ízén érzed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!