Szerintetek az igaz, hogy az UHT tejnek 30 fokon se lesz semmi baja?
A napon nem 30 fok van, legfeljebb árnyékban!
Tűző napon 50-60-70 ! fok is lazán lehet, ha egy fém lemezt kiteszel a tűző napra, simán megsül rajta a tojás!!!
Egyébként az uht nem igényel hűtést, amíg bontatlan csomagolásban van.
Más egy napra kitéve ottfelejteni, és más ott tárolni.
a napon tárolás hosszabb ideig nem bölcs dolog.
A hőkezeléses tartósítást itthon szobahőn tartásra méretezik. Azaz olyan mikrobák amik nagyobb hőmérsékletet kedvelnek azok eleve a hőkezelést is túlérik (passzív formájukban). Ez a passzív forma ÉLETKÉPES. Azaz kedvező körülmények között aktívvá válik.
Kedvező körülmény ha a termék nem 20°C-on van, hanem mondjuk 30-40°C-on. Ilyenkor kezd erjedni mondjuk a konzerv, holott az 'steril'. Nem, nem steril.. sosem volt, az UHT tej sem az.
Csak azok a mikrobák amik 20°C-on romlasztanák tényleg elpusztulnak, így tartósnak tekinthető. Szobahőn.
Ez a tartósítótechnológiai vonatkozás.
Arról most talán nem írok hogy a tehéntej fogyasztása mennyire kerülendő kellene legyen, csak ellenérzéseket váltanék ki (holott ilyenkor mindig csak segíteni szeretnék..) igaz? :)
Akkor valamelyikünkkel biztos probléma van.
És nem értenénk egyet abban hogy melyikünkkel.
Megjegyzem: tényeket közlök, még ha nem is mindenki ért egyet viszonylag logikus és érthető tényekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!