Lactose (laktóz) érzékeny vagyok! Még is milyen ételeket ehetek-nem ehetek?
Neten utána néztem de sok marhaságot kiadott...
Nem kaptam konkrét választ erre a kérdésre.
Válaszokat előre köszönöm :)
A Lactase csepp k* drága és nincs rajta támogatás.
A rágótablettát lehet felíratni, de szerintem először gasztro doki kell hozzá, később már a házi orvos is elég.
Minden laktóz tartalmú kaját kerülnöd kell, avagy a bevitt laktázzal rásegíteni.
Felvágottak/húsok, kekszek, sütik, pékárú ezek mind tartalmazhatnak. El kell olvasni a csomagoláson az "összetevők" címszó alatt találsz-e laktózt, ha igen, akkor tartalmaz, ha nem, akkor nem. Elég egyszerű, csak hát macerás.
A tablettát a tejes termék fogyasztása ELŐTT kell bevenni!
Utána már veszett fejsze valóban... De azért ez annyira nem bonyolult. :)
A tabletta leírásában benne szerepel az adagolás. Ha bizonytalan vagy a mennyiséget illetően, akkor inkább kicsit több tablettát vegyél be, abból baj nincs.
Persze a napi bevihető mennyiség maximalizálva van, de azt gondolom, hogy aki laktózérzékeny, az ne akarjon egész nap tejterméket zabálni. Hát ez van.
Csak sok mindenre gondolni kell, pl. jégkrém, fagyi stb.
Erre egy idő után rááll az ember agya és már nem lesz olyan nehéz!
Köszönöm sokat segítettetek :)
amúgy ha gondolod leírhatod hogy mit eszel ez is segítene :)
Néha azért nehéz mert elfelejtem sajnos megnézni hogy van e benne ,de eddig nem volt gond :)
Még a gyógyszeremet is megnéztem és találtam is olyat amit most nem szedhetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!