Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért kerülnek egyes egészsége...

Miért kerülnek egyes egészséges élelmiszerek sokkal többe továbbfeldolgozott, de egészségtelenebb változatuktól?

Figyelt kérdés
Néhány példa: a barnacukor kissé egészségesebb a fehértől, pedig a fehér drága eljárással készül a barnából. A fehér 300 Ft, a barna 1200 Ft kilónként. A barnarizzsel hasonló a helyzet, a fehérrizshez lehántják a barna sok ásványi anyagot tartalmazó héjrétegét, a barna mégis drágább. A teljes kiőrlésű lisztek gazdaságosabbak súlyra...
2013. jún. 28. 22:45
 1/9 anonim ***** válasza:
67%
Kevesebbet gyártanak belőlük, kevesebb haszon lenne belőlük, így drágábban adják, hogy kijöjjön a haszon.
2013. jún. 28. 22:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
47%

Ezt úgy hívják a vásárlók szemérmetlen becsapása!A barna cukorban szennyeződést hagynak az miért is egészséges?

Van olyan só mint a beton mert tengeri iszap van benne az miért is egészséges, és a hófefér 99,8%-os miért nem?A rengeteg hal beleürít a tengerbe azt miért kell bennehagyni?

Vegyész

2013. jún. 28. 23:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
25%

Pszichológia miatt. Aki tudja, hogy a barnarizs, barna cukor hogy készül az alapból informáltabb, mint a vásárlók 90%-a és jó eséllyel jómódúbb is.


Mivel töredékannyi fogy ezekből, mint a tömegtermék verzióból vagy egyfajta egzotikumuk is az egészséges tulajdonságain felül is, így duplán lehet prémiumtermékként pozicionálni és prémiumáron adni.

2013. jún. 29. 00:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
63%
Ja és a #2-s baromságait el ne hidd, minden egészséges ételről szóló kérdéshez beböfögi a hétköznapi aggyal is észrevehető totál hülyeségeit és az utolsó sorba bebiggyeszti azt, hogy "Vegyész", mert akkor szerinte hisznek neki az emberek. Gondolom kőművesként a sarki kocsmában ez lett a beceneve.
2013. jún. 29. 00:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim válasza:
70%
A multkor az M1-en volt egy műsor, amiben aznap a bioélelmiszerekkel foglalkoztak. Meghívtak egy fickót, aki ilyen dolgok kereskedelmével foglalkozik. Ő maga mondta, hogy a bio élelmiszerek nem azért kerülnek többe, mert nehezebb őket előállítani, vagy kevesebb van belőlük, hanem a marketing miatt. Ha valamihez odateszik, hogy bio, akkor máris rá lehet tenni plusszba több száz vagy ezer forintot, csak ezen szócska miatt. Tehát ez puszta marketingfogás. Ha valaki egészéges akar lenni és van pénze, így is megveszi, ráadásul sokak el is hiszik, hogy ami drágább, az nem véletlen drágább. Egyes emberek kifejezetten szeretnek drágán vásárolni. Haverom is ilyen. Vesz jó drágán cuccokat a megszokott boltokból, pedig tudja, hogy máshol akár harmad annyiért vásárolhat. És sok ilyen ember van.
2013. jún. 29. 00:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim válasza:
60%
Valamelyest egyetértek az előttem írókkal. Szerintem is csak azért drágább egy-két bio és egészségesnek titulált élelmiszer, mert agyon van hypeolva..
2013. jún. 29. 02:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
43%

Az árképzésnél nem (csak) az számít, hogy mennyiből lehet előállítani, hanem legfőképpen az, hogy mennyit ér meg az embereknek, mekkora az a maximum összeg, ami kifizetnek érte.

Pl múltkor (nem kaja téma, de érdekes) néztem ventilátorokat, 2 tök ugyanolyan volt, az egyik több mint 2-szeresébe került, csak azért, mert fekete volt, nem fehér.

Ha valaki feketét akar, nyúljon a zsebébe.

A dizájnnak is ára van, pedig biztos nem került többe előállítani.


Kicsit megvágom a kérdésed:

"Miért kerülnek egyes egészséges élelmiszerek sokkal többe egészségtelenebb változatuktól?"


Így már egyértelmű, nem?


A feldolgozás nagytételben nem kerül olyan sokba, hogy annyira jelentkezzen az árban.

Az egészség viszont sokat ér, és az bizony látszik is az áron.

2013. jún. 29. 06:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
46%

Mert csak parasztvakítás! Elhitetik a vásárlókkal, hogy ez vagy az az étel egészségesebb, mint a másik, ezért többet kérhetnek érte.

Minden étel egészséges, ha mértékkel és változatosan táplálkozol.

Nagyanyáink nem törődtek az ilyen divattal, ettek mindent, és még 80 éves korukban is ásták a kertjüket.

A barnacukorral kapcsolatban igazat írt az első. A háború alatt nem lehetett cukrot kapni. Anyám cukorrépából főzött otthon cukrot. Az eredmény barnacukor lett. Otthon nem tudta kifehéríteni.

2013. jún. 29. 06:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
0%

azért mert manapság a barnacukor nem "barnán hagyott" cukor, hanem visszabarnított.

Vagy nádcukor, a nádcukor előállítása pedig drágább, mint a répacukor kivonása...


(viszont igaza van annak is, hogy az árképzésben nem csak az előállítás összege, hanem a "vélt" érték is szerepet játszik)


ez csak a cukorra...lisztre is igaz, hogy a teljes kiőrlés sem az, mert utóbb, meghatározott mennyiségben keverik vissza a búzakorpát, így lesz mindig egyenletes a minőség....(mert a malom szétválasztja alapból...)


A rizs szerintem más fajta....



nem védeni akarom, mert csúnya piszkosságok vannak...


Konkrét példa.


Laktózmentes termék előállításra, ugyanannyiért állítja elő (általam meg nem nevezett üzem), mint a nem diétásat, annyiért is szállítják be, erre a boltban x-szer annyi. Ott az üzemben panaszkodott a vezetőség.

2013. jún. 29. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!