Miért kerülnek egyes egészséges élelmiszerek sokkal többe továbbfeldolgozott, de egészségtelenebb változatuktól?
Ezt úgy hívják a vásárlók szemérmetlen becsapása!A barna cukorban szennyeződést hagynak az miért is egészséges?
Van olyan só mint a beton mert tengeri iszap van benne az miért is egészséges, és a hófefér 99,8%-os miért nem?A rengeteg hal beleürít a tengerbe azt miért kell bennehagyni?
Vegyész
Pszichológia miatt. Aki tudja, hogy a barnarizs, barna cukor hogy készül az alapból informáltabb, mint a vásárlók 90%-a és jó eséllyel jómódúbb is.
Mivel töredékannyi fogy ezekből, mint a tömegtermék verzióból vagy egyfajta egzotikumuk is az egészséges tulajdonságain felül is, így duplán lehet prémiumtermékként pozicionálni és prémiumáron adni.
Az árképzésnél nem (csak) az számít, hogy mennyiből lehet előállítani, hanem legfőképpen az, hogy mennyit ér meg az embereknek, mekkora az a maximum összeg, ami kifizetnek érte.
Pl múltkor (nem kaja téma, de érdekes) néztem ventilátorokat, 2 tök ugyanolyan volt, az egyik több mint 2-szeresébe került, csak azért, mert fekete volt, nem fehér.
Ha valaki feketét akar, nyúljon a zsebébe.
A dizájnnak is ára van, pedig biztos nem került többe előállítani.
Kicsit megvágom a kérdésed:
"Miért kerülnek egyes egészséges élelmiszerek sokkal többe egészségtelenebb változatuktól?"
Így már egyértelmű, nem?
A feldolgozás nagytételben nem kerül olyan sokba, hogy annyira jelentkezzen az árban.
Az egészség viszont sokat ér, és az bizony látszik is az áron.
Mert csak parasztvakítás! Elhitetik a vásárlókkal, hogy ez vagy az az étel egészségesebb, mint a másik, ezért többet kérhetnek érte.
Minden étel egészséges, ha mértékkel és változatosan táplálkozol.
Nagyanyáink nem törődtek az ilyen divattal, ettek mindent, és még 80 éves korukban is ásták a kertjüket.
A barnacukorral kapcsolatban igazat írt az első. A háború alatt nem lehetett cukrot kapni. Anyám cukorrépából főzött otthon cukrot. Az eredmény barnacukor lett. Otthon nem tudta kifehéríteni.
azért mert manapság a barnacukor nem "barnán hagyott" cukor, hanem visszabarnított.
Vagy nádcukor, a nádcukor előállítása pedig drágább, mint a répacukor kivonása...
(viszont igaza van annak is, hogy az árképzésben nem csak az előállítás összege, hanem a "vélt" érték is szerepet játszik)
ez csak a cukorra...lisztre is igaz, hogy a teljes kiőrlés sem az, mert utóbb, meghatározott mennyiségben keverik vissza a búzakorpát, így lesz mindig egyenletes a minőség....(mert a malom szétválasztja alapból...)
A rizs szerintem más fajta....
nem védeni akarom, mert csúnya piszkosságok vannak...
Konkrét példa.
Laktózmentes termék előállításra, ugyanannyiért állítja elő (általam meg nem nevezett üzem), mint a nem diétásat, annyiért is szállítják be, erre a boltban x-szer annyi. Ott az üzemben panaszkodott a vezetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!