Kóser húsnál hogy van ez?
Figyelt kérdés
Tényleg úgy készítik elő a kósernek ítélt húsokat, hogy elvágják az állat torkát, még életben van, és hagyják kivérezni?
Ez nekem elég meredeken hangzik...
2013. jan. 9. 16:34
11/14 doboszoli válasza:
Nem vagyok "kóser evő", de tapasztalat:
A disznó, (ha nincs is kábítva, lőve, stb) kb. fél-egy perc alatt vérzik ki, ha a kés oda van téve, ahová kell.
Más kérdés az önjelölt böllérek "maszatolása", farigcsálása.
A módszer: a szegyfő előtt két ujjnyira, kissé felfelé, kissé hátrafelé beszúrva egy kerekded mozdulattal (mint az autó indításakor a slusszkulccsal) 45 fokban átmetsszük a vastag nyaki artériát, úgy, hogy a gégébe nem "nyúlunk bele". Ennyi.
12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, nem is gondoltam, hogy ilyen megnyugtató szakszerű leírásokat kapok.
2013. jan. 9. 20:06
13/14 anonim válasza:
Szerintem ha ez ennyire zavar akkor jobb ha elgondolkodsz a vegaságon. Háznál is élő állat nyakát vágják el. Max előtte áramot vezetnek bele. Ha az állat már egy ideje halott akkor nem is lehet rendesen kivéreztetni ha jól tudom.
14/14 A kérdező kommentje:
Voltam vega 2 évig, de valószínűleg nem csináltam valami jól, mert úgy ért véget, hogy édesanyám rántott húst csinált vasárnapi ebédre, amit egyébként nem is szeretek, de egyszer csak nagyon megkívántam 2 év után, és jól befalatoztam belőle. Azóta is nagyon kívánom a húst. De ha megint érzek erőt, lehet megint visszatérek a vega életmódhoz.
2013. jan. 10. 10:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!