Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Kóser húsnál hogy van ez?

Kóser húsnál hogy van ez?

Figyelt kérdés

Tényleg úgy készítik elő a kósernek ítélt húsokat, hogy elvágják az állat torkát, még életben van, és hagyják kivérezni?

Ez nekem elég meredeken hangzik...

2013. jan. 9. 16:34
1 2
 11/14 doboszoli ***** válasza:
100%

Nem vagyok "kóser evő", de tapasztalat:

A disznó, (ha nincs is kábítva, lőve, stb) kb. fél-egy perc alatt vérzik ki, ha a kés oda van téve, ahová kell.

Más kérdés az önjelölt böllérek "maszatolása", farigcsálása.

A módszer: a szegyfő előtt két ujjnyira, kissé felfelé, kissé hátrafelé beszúrva egy kerekded mozdulattal (mint az autó indításakor a slusszkulccsal) 45 fokban átmetsszük a vastag nyaki artériát, úgy, hogy a gégébe nem "nyúlunk bele". Ennyi.

2013. jan. 9. 19:05
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, nem is gondoltam, hogy ilyen megnyugtató szakszerű leírásokat kapok.
2013. jan. 9. 20:06
 13/14 anonim ***** válasza:
Szerintem ha ez ennyire zavar akkor jobb ha elgondolkodsz a vegaságon. Háznál is élő állat nyakát vágják el. Max előtte áramot vezetnek bele. Ha az állat már egy ideje halott akkor nem is lehet rendesen kivéreztetni ha jól tudom.
2013. jan. 10. 10:06
 14/14 A kérdező kommentje:
Voltam vega 2 évig, de valószínűleg nem csináltam valami jól, mert úgy ért véget, hogy édesanyám rántott húst csinált vasárnapi ebédre, amit egyébként nem is szeretek, de egyszer csak nagyon megkívántam 2 év után, és jól befalatoztam belőle. Azóta is nagyon kívánom a húst. De ha megint érzek erőt, lehet megint visszatérek a vega életmódhoz.
2013. jan. 10. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!