A konzerv hal egészségessé válik, ha fogyasztás előtt vízzel alaposan átszitálom?
Oké, értelek, én is szeretem a halat.
Nem tudom merre laksz? Nálunk van olyan üzlet, ahol nemcsak fagyasztot vagy előhűtött halak vannak, de az élőhalak közül is válogathatsz. Mire a szomszédos Coop-üzletben bevásárolok, akkorra meg is pucolták, és a vadifriss halat viszem haza. Semmi tartósítószer, semmi olaj, és valóban tudni, hogy amit készítek belőle, abban mi van!
Nézz szét, ha lakóhelyed körzetében van valahol ilyen üzlet, megéri akár úgy is bevásárolni, hogy a hal egy részét otthon lefagyasztod, és akkor biztosan egészséges kaját eszel.
Értelek én, alapjaiban én is ezért mondom, hogy inkább megveszem az alapanyagot, (húst, zöldséget, stb.) és megfőzöm magam, mind bármilyen kész-, félkész kaját egyek, ami tele van a tartósítószerekkel és még ki tudja mi mindennel.
De ha alapjaiban egészségesen étkezel, akkor ha néha-néha kivételt teszel, nem hiszem, hogy sokat rontana az egészségeden.
Egyébként egyáltalán nem biztos, hogy a nyershal drágább egységnyi mennyiségre vetítve, mint ha az olajos halat számolod át, hogy abból egy kg. tiszta hal mennyibe is kerülne?
Ez most a halasboltban kapható élő-, vagy előhűtött halak ára, mert ez kb. nálunk is ennyi.
De mennyibe jön ki, ha egy közel 500 Ft-os dobozos halból a tiszta hal mennyiségét (olaj, fűszerek egybek nélkül) átszámoljuk kilóba, és az árát úgy próbáljuk meghatározni?
Nem hiszem, hogy az olajos hal olcsóbbra jön ki, max. csak hisszük, mivel esetenként kevesebb pénzt kell kiadnunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!