A konzerv hal egészségessé válik, ha fogyasztás előtt vízzel alaposan átszitálom?
Figyelt kérdés
+mennyire hízlal? Ezek a halkonzervek érdekelnének: sprotnik, szardíniák, tonhalak, tőkehalmájak, makrélák. +ezek közül melyik a legegészségesebb, és hogyan lehetne sorrendet felírni a kalória táblázat alapján? Köszii :) ui. Mindegyiket átmosnám!2012. okt. 11. 16:01
1/19 anonim válasza:
Én biztosan nem mosnám át, meglocsolni egy kis citromlével, ami segít a gyomornak megemészteni a halon levő olajat. Fincsi kaja úgy ahogy van!
2/19 anonim válasza:
Vízzel ne mosd le őket semmiképpen se.
Az olajos hal nem hízlal.
Egészséges mindegyik.
3/19 A kérdező kommentje:
Én azt hallottam mesterséges anyagok is kerülnek bele, meg az olaj eleve nem az övéké, szóval egészségtelen, minden olaj, ami nem lenmagból/halból/olívából készült. :c
2012. okt. 11. 16:26
4/19 anonim válasza:
Széteshetnek a vízmosástól. csak alaposan csepegtesd le, majd puha konyhai törlőre tedd és azzal is takard le. finoman megnyomkodod, az felszívja az esetleges maradék olajat is.
5/19 anonim válasza:
Jó a 4-es ötlete, de ne feledd, hogy ez esetben a halak belsejét is szépen széthajtva a két oldalukat, belülről apróra töröld át, ott se maradjon olaj, mert akkor teljesen mindegy, ha a külsejét törlöd, de a belsejét nem.
6/19 A kérdező kommentje:
Igazatok van, a belsejét is fogom, köszi a tippet :)
2012. okt. 11. 17:37
7/19 anonim válasza:
persze, attól válik egészségessé, ha átszitálod vízzel alaposan :D akkor kerülnek bele a viaminok, ásványianyagok és a gyors felszívódású fehérjék meg az omega 3 zsírsavak...nagyon buta lehetsz..
8/19 anonim válasza:
Inkább ne is vegyél halkonzervet szerintem.
9/19 A kérdező kommentje:
Nem attól válik, nyilvánvalóan. Csak mivel köztudott,hogy a konzervek tartósításához adalékanyagokat tesznek, ezért nem egészségek. Utálom,ha valaki ilyen pökhendien okoskodik, ha nem tudsz értelmes választ írni, akkor kattints tovább, ennyi. A különféle antioxidánsok,rostok,omega 3 zsírsavak, és a többi szervezetünknek fontos tápanyag nem fog kimosódni a halból, és csak arra voltam kíváncsi,hogy van-e értelme megmosni,mert ha a saját olajában értékesítik, akkor még rosszat is teszek vele.
2012. okt. 13. 18:45
10/19 anonim válasza:
Elárulod, hogy a végén hogyan döntöttél?
Kimostad, ahogy először tervezted
Vagy hallgatva a "bölcs tanácsra" apróra külön-külön mindegyiket kívül-belül kitörölgetted?
Vagy valami harmadik módit találtál?
Vagy éppen úgy döntöttél, hogy akkor inkább lemondasz az olajos halról?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!