Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért a meleg ebéd-hideg...

Miért a meleg ebéd-hideg vacsora az elfogadott, mikor a legtöbb munkahelyen nem is lehet főttet enni?

Figyelt kérdés
Ugye nem mindenki dolgozik irodai környezetben, munkahelyi konyhával, választható időpontban fél-1 órás ebédszünettel. Sok helyen a 8 órában van egy meghatározott idejű 10 perces, és egy 20 perces szünet, a 20 percbe bele sem fér az hogy az ember várakozik másik 40 emberrel a mikróra, mert mire sorra kerül és megmelegszik az étel már indulhat vissza dolgozni. Rosszabb esetben egyáltalán nincs is mikro. De dolgoztam olyan helyen ahol hűtő sem volt például. A jelenlegi munkám olyan, hogy magam dönthetem el a munka mennyiség függvényében, hogy mikor ülök le enni, de el nem vonulhatok külön, mert ha mégis jön valaki akkor kaja le, és csinálni kell tovább. Mikró is csak egy másik épületben van, amihez el és vissza sétálni nem fér bele az időbe, mert lehet addig ott toporog egy vendég. Így nyilván a legegyszerűbb a szendvics evés, mert nem kell melegíteni, le tudom rakni ha jön vendég, és nem terjeng kaja szag sem. Én vacsorára szoktam főtt ételt enni, ami egyrészt az ilyen munkák miatt megszokott lett, másrészt úgy esik a legjobban frissen főve sütve, ritkán főzök több napra. Szerintem ez így teljesen logikus, mégis sokszor hallok olyan véleményeket hogy az szentírás hogy meleg ebédet szokás enni.
tegnapelőtt 23:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
87%
Magyarországon ez a szokás, de ez nem azt jelenti, hogy csak ez lenne elfogadott. Egyél úgy, ahogy szeretsz és/vagy tudsz!
tegnap 10:28
 12/19 anonim ***** válasza:
44%

Vannak kultúrák ahol napi 3 főtt ételt esznek, vannak ahol a vacsora a főtt étel, nálunk az ebéd az de ez lófszt se jelent egészség szempontjából. Egészség szempontjából az a lényeg, hogy MIT eszel és MENNYIT, nem pedig azt, hogy mikor. Az ilyen Nők Lapjás szervóra baromságokat hagyjuk már, 80as IQ alatt még elhiszi az ember de nem mindenki ennyire tájékozatlan és ostoba :D

Ne aggódj ezen kérdező, egyél úgy ahogy az neked megfelel!

tegnap 10:37
 13/19 anonim ***** válasza:
0%

A magadfajták mindig okosabbnak hiszik magukat a kelleténél. 😂👏

Még a több ezer éves orvoslástól is.

A szervóra nem Nők lapjás baromság. Inkább tájékozódj, mert a nagy nálad a sötétség.

Sőt, a nyugati orvoslás se azt mondja, hogy zabálj be este 9-kor jó bőségesen és zsírosan.

Neked mikor is van székleted? Csak nem reggel? 😊

tegnap 11:49
 14/19 anonim válasza:
83%

Én sokszor este 8-9 körülre készülök el a meleg kajával. Van, hogy reggelire is azt esszük, amit előző nap főztem. Semmi bajunk nincs, köszi.

tegnap 12:01
 15/19 anonim ***** válasza:
25%

13 Amit te itt összehadoválsz az lehet tényleg kevés lenne még a Nők lapjához is, de hajrá égesd csak magad tovább 😂

Senki se beszélt este 9 órás zsíros bezabálásról, és a székletem köszöni szépen rendben van délután, sose reggel.

tegnap 12:07
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Mármint ki által elfogadott?

Ki a fene foglalkozik azzal, hogy egy másik ember ebédre vagy vacsorára eszik meleget?

Úgy csinálod ahogy jól esik.

Én sokszor egyátalán nem is eszek meleget.

tegnap 13:11
 17/19 anonim ***** válasza:
70%

Nem tudom, hogy oldanám meg munkahelyen, de szabadúszó vagyok már 20 éve, így itthon 13:00-kor van a meleg kaja.

Este vagy egy szendvics, vagy egy joghurt, vagy egy saláta.

Hozzám amúgy a "Reggelizz a királlyal, ebédelj a polgárral, vacsorádat oszd meg egy koldussal" figura jön be, ez esik jól testileg. Este nem tudnék meleget enni, csak egy könnyű hideg vacsi fér bele, az is 18:00-kor, és ott vége aznapra.

tegnap 13:18
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Mi este eszünk meleget, közösen. Nekem ez fontos, hogy lássuk egymást, kell a közös rituálé.

Napközbenre vagy maradékot csomagolok, vagy szendvicseket.

tegnap 16:02
 19/19 anonim ***** válasza:
55%
Csomó családban a vacsora a meleg, nem hiszem hogy ez ne lenne elfogadott.
tegnap 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!