Valami ötletet tudtok adni, hogy a katalán kagylót hogy tudnám utánozni?
Erről van szó:
Összetevők:
Kékkagyló (Mytilus edulis), Ivóvíz, Ecet, Vöröshagyma, Paradicsompüré, Uborka, Cukor, Piros paprika, Módosított kukorica keményítő, Zeller, Étkezési só, Ízesítő
Így utánoztam:
Paradicsompűré, só, cukor, fél kicsi hagyma felkockázva, zeller, ezt a végén kivettem, kevés ételízesítő. Ezt kb. 20 percig forraltam, zeller kivét, citromlé, ecet, bele tettem a fagyasztott kagylót. Forraltam kb. 5 percig, sűrítettem liszttel.
Végén kevés apróra vágott savanyú uborkát is tettem bele.
Tök más ízt értem el, nem rossz, de más.
Gondolom az "ízesítő"ben lehet a trükk.
Hogyan tudnám legjobban utánozni az eredeti szószt?
Köszönöm a választ, átnézem.
Egyébként ez a katalán szósz valószínű nem a hagyományos katalán szósz lehet, hanem vmi hasonló nevezetű utánzat.










Az az érzésem, hogy ez a konzerv eleve egy friss étlet kíván pótolni, mint pl nálunk a bolti lecsó, vagy a konzerv gulyás.
Tényleg a mennyiség, meg az ipari hozzávalók adjàk az ízt.
Viszont háznál ha ilyesmi kék kagylós dolgot készítenek, akkor általában a kagyló még csukott állapotban kerül a fazékba, és onnan tudod hogy kész, hogy kinyíltak.
Bor jót szokott tenni ezekbe a receptekbe, és füstt porpaprika is a egy jellegzetes ízt.
Meg friss paradicsom, friss kagyló, friss zöldfűszer kerül bele, az is sokat számít.





Keményítővel csináld és pici cukrot is tegyél bele.
Legjobb ízfokozó és a paradicsom miatt nem árt.Meghát lehet benne nátrium glutamát is ízfokozó között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!