Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Valami ötletet tudtok adni,...

Valami ötletet tudtok adni, hogy a katalán kagylót hogy tudnám utánozni?

Figyelt kérdés

Erről van szó:

[link]


Összetevők:

Kékkagyló (Mytilus edulis), Ivóvíz, Ecet, Vöröshagyma, Paradicsompüré, Uborka, Cukor, Piros paprika, Módosított kukorica keményítő, Zeller, Étkezési só, Ízesítő


Így utánoztam:

Paradicsompűré, só, cukor, fél kicsi hagyma felkockázva, zeller, ezt a végén kivettem, kevés ételízesítő. Ezt kb. 20 percig forraltam, zeller kivét, citromlé, ecet, bele tettem a fagyasztott kagylót. Forraltam kb. 5 percig, sűrítettem liszttel.

Végén kevés apróra vágott savanyú uborkát is tettem bele.


Tök más ízt értem el, nem rossz, de más.

Gondolom az "ízesítő"ben lehet a trükk.

Hogyan tudnám legjobban utánozni az eredeti szószt?


tegnap 23:43
 1/6 A kérdező kommentje:
*delikát ételízesítő
tegnap 23:50
 2/6 anonim ***** válasza:
74%

Ez esetleg?

[link]

[link]

ma 00:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, átnézem.

Egyébként ez a katalán szósz valószínű nem a hagyományos katalán szósz lehet, hanem vmi hasonló nevezetű utánzat.

ma 00:56
 4/6 anonim ***** válasza:
84%
Az Atlanti-óceán északi részén megtelepedsz egy part menti sziklán és megpróbálod a vízből kiszűrni a planktonokat.
ma 07:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
80%

Az az érzésem, hogy ez a konzerv eleve egy friss étlet kíván pótolni, mint pl nálunk a bolti lecsó, vagy a konzerv gulyás.

Tényleg a mennyiség, meg az ipari hozzávalók adjàk az ízt.



Viszont háznál ha ilyesmi kék kagylós dolgot készítenek, akkor általában a kagyló még csukott állapotban kerül a fazékba, és onnan tudod hogy kész, hogy kinyíltak.

Bor jót szokott tenni ezekbe a receptekbe, és füstt porpaprika is a egy jellegzetes ízt.

Meg friss paradicsom, friss kagyló, friss zöldfűszer kerül bele, az is sokat számít.

ma 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Keményítővel csináld és pici cukrot is tegyél bele.

Legjobb ízfokozó és a paradicsom miatt nem árt.Meghát lehet benne nátrium glutamát is ízfokozó között.

ma 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!