Rántott csirke- vagy sertésszelet? melyiket szereted jobban?
Mind a kettőt.
Sertés combját,de jobban karajt.
Csirkecombot,szárnyat,mellet.
#12-es, tessék, itt vagyok, séf vagyok, és igen, kiváló rántott húst lehet készíteni tarjából.
És nem, a rántott húsnak egyáltalán nem az a lényege, hogy száraz húsból legyen.
Ha már szakmázgatunk:
Karajból is, a hosszúkaraj nagyságrendekkel jobb rántani, mint a rövid. A rövid, száraz, mint a fűrészpor.
Roston sütve, mártásokban bepárolva sokkal jobb a rövid karaj.
Rántani, a hosszú jobb, mert sokkal lazább, puhább szerkezetű.
Na és, hogyan fojtatódik a hosszú karaj az állatban?
Igen, a tarjával!
Hogy hol kezdődik az egyik, hol végződik a másik, az csak megállapodás szerint lett elnevezve, az a hús nem tudja, hogy "jaj, én 3 centivel arrébb vagyok, úgyhogy én már tarja vagyok"
az ugyanúgy a gerincoszlop melletti hús.
Aztán a tarja kiszélesedik, majd a fej felé közeledve ismét kisebb lesz az átmérője, és keményebb lesz.
Viszont a hosszúkaraj felőli része, abszolút alkalmas rántani, sőt, sokkal alkalmasabb, mint a rövidkaraj legvége, ami a comb felé van!
Ami meg a zsírt illeti, ez a vége nem igazán zsíros. Plusz rétegekből áll, ahogy már a hosszú karaj is. És mivel túl széles, így meg lehet vele csinálni, hogy a külső réteget lefejtjük, és a belsőt szeleteljük fel, ami teljesen zsírmentes!
Gyakorlatilag egy szűzpecsenye puhaságú, lazaságú, szaftos húst kapunk, a szűzpecsenye hártyái nélkül!
Ja, és ha már említetted, mennyire nem jutna eszébe egy "komoly szakácsnak zsíros húst rántani"
olvasd már vissza a válaszokat! Mit szeretnek a legtöbben? A csirkecombot!
És igen, kapaszkodj, lehet, hogy ők maguk se tudják, de azért, mert sokkal szaftosabb, mint a mell!
És ehhez a szaftossághoz, a bőre (ami brutál zsíros) nagyban hozzájárul.
Vagy... mi a világon a legtöbbet fogyasztott "rántott" hús?
A csirkeszárny! Aminek a középső izületén, több a bőr, mint a hús, és biztos vagyok benne, hogy 1 db csirkeszárnyban annyi zsiradék van, mint dupla akkora tömegű tarjában, a hosszúkaraj oldalán!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!