Szerintetek mi magyarok hány százalékban szeretjük a csípős paprikát? És hány százalék akkor a csemege vagy édes paprika?
Hiányzik az a válaszlehetöség, hogy nem csak egyik változatot preferáljuk.
Nálunk a családban sokszor használunk kevés csípös ízt, nem eröset!, aki akarja utánízesíti. Van pár élet, amikr tényleg erösen szeretünk, és van, amihez egyáltalán nem szoktunk kis csípöset sem tenni.
Ha rokonok, ismerösök, vendéfgek jönnek, csak akkor használnuk akármilyen kevés csípöset is, ha biztos, hogy szeretik, alapesetben a csípös füszereket külön tesszük az asztalra.
SZázalékot meg nem lehet mondani, mert eleve nehéz meghatározni, kinek mi a csípös, ami nekem már a felsö határ, az az öcsémnek egyáltalán nem elég, a húgom meg már akkor is meg akar fulladni, ha a konyhában volt erösebb paprika az étel közelében - ilyenkor ki eszik csípösen és ki nem szerinted?
Én nagyon szeretem, de az, hogy csíp önmagában nem elég.
Szeretem az aromás, ízletes ételeket. Ha semmit nem érzek az ízéből, mert telerakták csilivel aztán eddig tartott a konyhai tudomány, az elég kiábrándító.
Otthonra változatosan, ízletesen főzük (nem csak én, a párom is). Vannak itthon fűszerek szép számmal, készül minden, indiai curry, thai, japán, kínai, magyaros, olasz, spanyol, ami csak a csövön kifér. Csili olaj, meg 4-5 féle hot sauce tuti van itthon, mindenféle ízvilágban (thai sweet chilli, Crystal Louisiana, Jerk BBQ, Buldak cheese hot sauce, szilvás-fűszeres scorpion csilli szósz)
De ennek ellenére nem főzzük bele nagy mennyiségben a csípőset, hanem hozzáadva később kerül bele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!