Állítólag gyengébb íze van a Magyar termékeknek, Magyarorszgáon, mint szobszédos/más országéhoz képest. Viszont! Amit külfödlről kapunk termékek PL: Olasz, Francia, kekszek, vagy sűtemények. Ízben ezek is gyengébek lehetnek ?
Persze nem azt mondom hogy szar a Magyar termék stb.. (ezzel nem is szeretnék foglalkozni, szeretem a Magyar termékeket ímádom a kekszeket! )
Lényeg a kérdésem 2. fele lenne. Mennyire kapunk, jó/rossz mínőségű, termékeket külföldről.
magyar, olasz, német, francia.
Így volt, de talán már nem. Magyar kezdeményezésre az unió foglalkozott a kérdéssel, és megtiltották, hogy egy adott termék összetétele országonként eltérjen. Azok az eltérő fogyasztó igényekre hivatkoznak.
A nyomás és a hőfok is számít az ízeknél.
Az ízek máshogy jönnek ki melegben, akár 5-10 fok is nagyon sokat változtat, megesik, hogy ugyanaz a termék picit más élvezeti értékkel rendelkezik màs körülmények között.
Extrém eset, de pl repülőn sokan panaszkodnak, hogy ízetlen a kaja, még olyasmi is, ami nem külön oda készült, hanem egyéb cég által gyárott, behozott (nem saját márkás) termék (csipsz, keksz stb).
Most ugye arra célzol, hogy egy egész unióban kapható termék, itthon rosszabb?
(Mert a Balaton szeletet összehasonlítani Milka ostyával felesleges.)
Igen, amit ide illetve a keleti blokkba gyártanak, az sokkal rosszabb minőség.
Igyekszem olyan termekekre vadaszni, ahol nem a keleti országok tájekoztatója van ránymva, hanem német, olasz, francia, spanyol, mert sokkal jobb a minősege.
Igen, volt erről évekkel ezelőtt szó, de szarnak bele mit gondolnak a lenézett keleti népek.
Mint ahogy a boltok árkartellezésével sem foglalkozik a kutya sem itt észak balkánon, talán csak én vagyok ezen kiakadva.
Ami Magyarországra készül az nem gyengébb minőségű, de esetleg kicsit más összetételű. Pl a Fanta gyümölcstartalma Olaszországban 12%, Magyarországon meg 5%. De Ausztriában is 5%.
Nincs olyan, hogy olaszországi piacra készítik, de úgy, hogy az olaszok majd Magyarországra adják el, ezért alacsonyabb gyümölcstartalma lesz.
4.
Azt a löttyöt itthon gyártják.
Mondjuk az itt élő igénytelen bandának jó minden, mert megveszik.
5-ös!
Az osztrák 5%-os löttyöt meg Ausztriában gyártják.
Az itteni fanta narancs 4%-narancs-sűrítményt tartalmaz.
azért az nem véletlen, hogy számtalan élelmiszer-csomagoláson a használati útmutató csak BG, RO, HU, SRB, PL, SK nyelven található..
A szakértők szerint ezeket csak ide merik exportálni...akármit is mond az unijó...
7-es!
Baromság. Egyrészt egyáltalán nem biztos, hogy exportálják, lehet, hogy itt készül. Másrészt a magyar nem jobb, vagy rosszabb, hanem más. Városi legenda ez a "nyugaton minden jobb". Bárkivel hajlandó vagyok fogadni, hogy egy vakteszten nem tudja megmondani, hogy melyik termék jobb minőségű.
8.
Hidd el rosszabb, szinte minden területen.
Az olasz, francia, spanyol élelmiszerek minősége verhetetlen.
De a mosószerek, kozmetikumok is.
Sírva fakadna a nép, ha megtapasztalná az igazi minőséget.
De már írtam, hogy ennek az igénytelen bandának teljesen mindegy mivel etetik, csak zabálnak be mindent, ami eléjük kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!