istenem ennyi olvasni sem tudó! Saját 1 szem kacsám, ha le kellene öljem megehetném e? ez volt a kérdés. Már tudom a pontos választ. A madárinfluenzás baromfi teste tele van kukaccal. Kinek lenne gusztusa megenni, ha netán meg is sütné? Ráadásul ettől a vírustól félni kell, még a viselt ruhát is el kell égetni.
Végszó. Kis kacsáim nem betegedtek meg, ehelyett jött a szomszéd kutya és elbánt velük.
"A madárinfluenzás baromfi teste tele van kukaccal."
Nem a madárinfluenza miatt van tele kukaccal, hanem azért mert a légy beköpte a dögöt.
"Ráadásul ettől a vírustól félni kell, még a viselt ruhát is el kell égetni."
Nem azért kell megsemmisíteni, mert az emberre veszélyes, hanem azért, mert más madárállományt megfertőzöl. De ilyen erővel Magyarország teljes lakossága semmisitse meg, mert az influenza mindenhol jelen van.
Ez a ruházat megsemmisités nagy állattartó telepeken fontos, ha beütött az inlfuenza. Azért hogy a következő állományt ne fertőzd le. Ugyan elég lenne egy fertőtlenítő szeres mosás is, de a termelő száz milliós veszteség után inkább elégíti a dolgozók munkaruházatát, mint sem hogy kockázatoss, hogy a következő rotára is beüssön.
Rosszul olvastad-rosszul írták-tévesen értelmezted,vagy ezek kombinációja.
A nyüvek és a vírus két teljesen különböző dolog.
Lehet egy állat úgy vírusos,hogy nincs benne féreg,és lehet úgy férges,hogy nem vírusos.De persze lehet átfedés:miután a vírus legyengítette az immunrendszert,már fogékony lesz más betegségekre is.
"nem, a madárinfluenzás kacsa a leölés pillanatában már tele van féreggel."
Akkor rossz helyen olvastad. Én már láttam madárinfluenzás állományt és dögöt is boncoltam, nagy állattartó telepen.
Az első tünetek: takarmány és víz fogyasztás drasztikus csökkenése.
Második tünet: Nem csinálnak semmit, lógatják a fejüket, nem mutatnak érdeklődést.
Harmadik tünet: Drasztikus elhullás. Nagy állattartó telepen például olyan drasztikus is lehet, hogy reggel lesz 100 dög, 1 óra múlva már 500 dög, estére kihalt az egész ól. (Ilyen is volt már).
A kukac azért van a dögben, mert a légy beköpi, de az sem azonnal történik, az már jó pár napos dög és melegben tartva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!