Igaz az hogy a kacsatojásból csak tèsztát lehet kèszíteni máskülönben mèrgező?
NEM.
A kacsatojásnál gyakrabban elöforduhat(ott régebben), hogy szalmonellával feretözött, ezért nyersen vahy félnyersen nem egészséges fogyasztani, csak alaposan megfözve vagy megsütve.
De akkor sem maga a tojás mérgezö, hanem a héján található szalmonella.
Nem mérgező a kacsatojás :)
Viszont nagy arányban szalmonellával fertőzött, ezért kellő hőkezelés nélkül nem tanácsos fogyasztani.
Pl. lágytojásnak, tükortojásnak nem javaslom, tatár bifsztekbe vagy tiramisuba meg még annyira se.
Illetve, rántottának sütve fura az állaga. Olyan "habos", nem tudom máshogy fogalmazni. Nekünk tojnak elég sokat, de csak tésztába vagy süteménybe használjuk, máshogy nem szeretjük.
Jajj, dehogy mérgező! :-D
A többiek már leírták. Főzve bármihez ugyanolyan jó, mint a tyúktojás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!