Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Igaz az hogy a kacsatojásból...

Igaz az hogy a kacsatojásból csak tèsztát lehet kèszíteni máskülönben mèrgező?

Figyelt kérdés

2022. márc. 24. 11:21
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

NEM.

A kacsatojásnál gyakrabban elöforduhat(ott régebben), hogy szalmonellával feretözött, ezért nyersen vahy félnyersen nem egészséges fogyasztani, csak alaposan megfözve vagy megsütve.

De akkor sem maga a tojás mérgezö, hanem a héján található szalmonella.

2022. márc. 24. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem mérgező a kacsatojás :)

Viszont nagy arányban szalmonellával fertőzött, ezért kellő hőkezelés nélkül nem tanácsos fogyasztani.

Pl. lágytojásnak, tükortojásnak nem javaslom, tatár bifsztekbe vagy tiramisuba meg még annyira se.

Illetve, rántottának sütve fura az állaga. Olyan "habos", nem tudom máshogy fogalmazni. Nekünk tojnak elég sokat, de csak tésztába vagy süteménybe használjuk, máshogy nem szeretjük.

2022. márc. 24. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Jajj, dehogy mérgező! :-D

A többiek már leírták. Főzve bármihez ugyanolyan jó, mint a tyúktojás.

2022. márc. 24. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
45%
én úgy tudtam a kacsa-liba tojásban alapból ott van a szalmonella, ezért mondják az alapos hőkezelést. de azt nem is gondoltam hogy más állagú belőle a rántotta, ez meglepett
2022. márc. 24. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!