Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Kacsatojást meg lehet enni?

Kacsatojást meg lehet enni?

Figyelt kérdés

saját tojásunk, de azt hallottam, hogy nagy a szalmonella-veszélye. ha sütibe rakom??vagy tészta gyúrásához??reggel se mertem megenni a(kemény) főtt tojást.

mibe tudnám belerakni??

2012. febr. 29. 14:25
 1/7 anonim ***** válasza:
Keményre főtten azért meg lehet enni!De nyersen nem véletlen hogy nem használják.
2012. febr. 29. 14:36
 2/7 anonim ***** válasza:
Nyugodtan megeheted, ha legalább 10 percig főzted. Süteménybe is teheted. Csak olyasmit ne készíts belőle, ahol nincs meg minimum 10perc sütés vagy főzés. (például: madártej, omlett, tojásos nokedli, lágytojás)Készíthetsz belőle tarhonyát, lebbencstésztát, mert ezt még pirítjuk is főzés előtt.
2012. febr. 29. 14:40
 3/7 anonim ***** válasza:
Én biztos megkóstolnám, a hőkezeléstől (sütés, főzés) egyébként elpusztulnak a baktériumok.
2012. febr. 29. 14:53
 4/7 anonim ***** válasza:
Emlékszem régen volt nekünk is.Csak száraztészta készítésre használta fel anyukám.
2012. febr. 29. 15:03
 5/7 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2012. febr. 29. 18:43
 6/7 doboszoli ***** válasza:

Minden víziszárnyas potenciális szalmonella hordozó.

Ám a baktérium hőkezelésnél elpusztul. Csak nyers dolgokba, mint majonéz, hideg krémek, stb. nem ajánlatos beletenni.

2012. febr. 29. 18:46
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem hiába tilos a felhasználása kacsa illetve libatojásnak a vendéglátásban. A szalmonella baktériumok csak akkor pusztulnak el, ha a készítmény MAGHŐMÉRSÉKLETE eléri a 70 fokot minimum 10 percig, ez pedig nem egyenlő azzal, hogy bedobod a lobogó vízbe 5 percre. A szalmonella veszély rendkívül nagy a kacsatojásban, és elég, ha csak egy kicsit nyers marad a süteméyned közepe, már kész a baj. Én a helyedben nem használnám fel.
2012. febr. 29. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!