Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Más se szereti bő lébe főzve...

Más se szereti bő lébe főzve a pörköltet?

Figyelt kérdés
Nagyon rossz úgy, más is észrevette már? Mondjuk én a leveseket se szeretem csak a krémleveseket.

szept. 15. 08:51
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
ti hogy csináljátok a pörköltet illetve melyik pörkölt a kedvencetek? Én a csirkét nem szeretem csak a disznó pörit jó sürün.
szept. 15. 08:52
 2/12 A kérdező kommentje:
Meg a szarvas pöri is finom nagyon.
szept. 15. 08:56
 3/12 anonim ***** válasza:
38%
A teszta vagy krumpli felszívja a szaftot
szept. 15. 09:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Valamennyi szaftos szeretek hagyni rajta, mert másnapra úgyis besűrüsödik. Általában pörköltet 2-3 napig eszem. De azt én sem szeretek, ha leves lesz a pörköltből, nekem úgy a jó, ha sűrű a szaft.
szept. 15. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
87%
A pörkölteket általálban alaból úgy szokták, hogy annyi vízzel amennyi ellepi a húst és mivel valószínűleg csinálsz neki hagyma/paradicsom/paparika vagy valami hasonló alapot így mire elkészül a párolgás végett egyáltalán nem lesz "leves" állaga, hanem sűrű és szaftos marad. Gyakorlatilag hasonló, mint egy krémleves. Én így jobban szeretem, a paprikás krumplit is például hasonlóra csinálom, mert nem szeretem ha annyira sok a leve, mint egy levesnek. De persze kinek mi..
szept. 15. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
16%

Hát úgyis megdermed és elpárolog, szóval másodszorra már nem olyan leveses.


De abban igazad van, hogy ha túl sok a víz, ízetlen. Paradicsom kell bele, szétfõtt hagyma, vörösbor meg csak egy pici víz, így jó tartalmas, ízletes.

szept. 15. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

" A pörkölteket általálban alaból úgy szokták, hogy annyi vízzel amennyi ellepi a húst "

Hát pont nem. A pörköltet rövid lében kell készíteni, többször zsírjára pirítva és úgy apránként annyi vizet adni csak hozzá, hogy ne égjen le. Az más kérdés, hogy van aki hosszabb lével szereti (én is), hogy a köret ne legye szárazon mellette.

szept. 15. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:
Csak mert mamám túl sok vízzel főzi és undorító íztelen lesz.
szept. 15. 14:16
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Ezért nem kell teleönteni vízzel, az úgy nem is pörkölt. Sok hagymát kell pirítani alá, az adja a jó szaftot, nem a víz.
szept. 15. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Amikor fő belekeversz egy eev. kanál lisztet és sűrű lesz.
szept. 15. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!