Zserbószerűség élesztő nélkül?
Figyelt kérdés
Glutén, tojásfehérje, cukor, tejtermék és élesztő nélkül étkezőnek készülne. Szerintetek az élesztő nélkül mi változik? Gondolkoztam kevesebb liszten és több zsiradékon a gm liszt miatt is meg az élesztő nélküliség miatt is hogy ne legyen porslós,de félek hogy nem marad nyújthatójúl. 25. 16:01
1/15 anonim válasza:
Tojássárgája, sütőpor mehet? Esetleg tejföl helyett szódavíz?
2/15 anonim válasza:
Annyi mindent kizársz, hogy abból ami marad nem lehet elkészíteni.
3/15 anonim válasza:
Amikor ennyi mindent kell kihagyni, meg helyettesíteni, akkor mást kell készíteni.
4/15 A kérdező kommentje:
#1 igen :)
Gluténmentes lisztből édesítővel, tejföl helyett kókusztejszínnel lesz gyúrva. A kérdés elsősorban hogy szalalkáli, sütőpor, szódabikarbóna/más menjen élesztő helyett
#3 ha van ötleted glutén, tej, tojásfehérje, cukor és élesztőmentes sütire ami eláll hütő nélkül, nagyon örülnék neki. A zserbóra azért gondotlam mert ha a tészta nem is tökéletes, a barack meg a dió elég erőteljes ízű
júl. 25. 17:06
5/15 anonim válasza:
Barack? Baracklekvar, az meg ugye cukorral van. Nyilván van edesitoszeres változat is, de kb olyan is lehet....
Amúgy itt egy zserbószerűseg recept: [link]
6/15 anonim válasza:
Én hamis zserbót szoktam készíteni, linzertésztából, tojás nélkül. Nagyon finom. Azt viszont nem tudom, mindenmentesen hogy működne.
8/15 anonim válasza:
Próbáld meg gluténmentes kekszből a tészta helyett.
9/15 anonim válasza:
7
Ne értetlenkedj már. Biztos nem láttál még ilyet. De a cukrot helyettesíti édesítővel. Nincs különbség.
10/15 anonim válasza:
Lekvár és csoki szerűség is kelleni fog, mert azokban minden van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!