A briteknek valóban ilyen;enyhén ferde hajlamú az ízlésük az ételek terén?
Vagy ez csak félresikerült széria lehet?
Történt ugyanis,hogy a Tescóban vettem egy különlegesnek ígérkező chipset..De ez valami eszement módon ecetes.Olyannyira,hogy az ember száját már szinte marja.Ez eredeti brit eledel.Még magyar felirat sincs rajta..Azért megettem,hogy ne vesszen kárba.De még másnap is éreztem a számban a jótékony hatását.
Erről a produktumról van szó:
7: "Szerintem aki ilyent eszik gyakran az érzéketlenné válik a normál ízekre."
Utánanéztem, nincs tanulmány, ami ezt alátámasztaná. A csípősséggel szemben ki tud alakulni tolerancia. Sóra, MSG-re, ecetre stb, nem.
4
Oké rá van írva,hogy ecetes..De azért ilyen mértékű tömény ecetízre,ami minden más ízt elnyom nem számítottam...Az ember néha megkóstol érdekességeket,újdonságokat..A mustárban is van ecet.De szerintem te is nagyot néznél,ha vennél olyan márkát amit eddig még nem.Aztán az ecetíz háttérbe szorítaná a mustárt.Meg olyan mértékű lenne benne az ecetarány,hogy az már kínozná az ízlelőbimbóidat.
4-es vagyok.
Angliában vagyok. Ha nagyritkán csipszet veszek, ilyet veszek…
15
Persze.Magam is fogyasztok mások számára talán szokatlan ételkombinációkat.Például a mustáros prószát azt kedvelem..Viszont ez a chips szerintem már szélsőséges irány.Mintha ecetet nyalogatna az ember.Arra is gondoltam,hogy hibás,romlott.De ezek szerint ez direkt ilyen... Leginkább azért jutott eszembe föltenni ezt a kérdést mert,ahogyan már írtam két embernek is adtam belőle.És egy illetve két falat után nem ettek többet az anyagból.Hiába kínáltam őket.Azt mondák;ez rettenetes.Én is csak sörrel serényen öblögetve tudtam megenni a csomag tartalmát.
Mondom, ez igazából ízlés kérdése. Nálunk én kóstoltam, meg anya és mind a kettőnk szerint undorítóan ecetes volt... Mármint nekem pl nem konkrétan az íze volt szörnyű, hanem a fizikai hatása, hogy marta a számat és utána meg éreztem, hogy leérve sem jobb érzés.
De például a trinidad moruga scorpion szószokat simán megeszem, ami sok embernek biztos, hogy vállalhatatlan kategória. Nyilván a kapszaicin ellen van tollerancia. Nekem például a haragos pista meg a hétköznapi csipős chipsek az a kategóra amit bármikor meg tudok enni és még csak különösebben folyadék után se kell nyúlnom.
Ne akadj fent ilyen dolgokon amúgy.. :D
Bár talán csak nagyon rosszul és kicsit provokatív módon fogalmaztál. Én is kiakadtam amikor megvettem egy nagyon drága májpástétomot. Valami narancsos disznómáj pástétom volt és rohadt drága volt, valami 2500 Ft-t /150g és olyan rossz májkrémet se ettem még kategória... A pár száz forintos kis túrás fém konzervet előbb enném, mint azt a drága szőrnyűséget.
#15 voltam.
17
Nem akaszt ki különösképpen..Ami még érdekes,hogy ezen nincs semmiféle magyar felirat.Ha valaki egy szót sem tud angolul az megveheti akár úgy is,hogy azt sem tudja pontosan mit vett.Azt hiheti,hogy valami jóféle.Hiszen nem olcsó.Meg lehet eszébe sem jut,hogy van ecetes chipsz.Ez a kombináció azért nem gyakori errefelé.Ezelőtt nem találkoztam vele én sem...
Kicsit megkövetem magam...(Még maradt ebből.Mert két csomagot vettem.Mivel azt sem akarom kidobni.Így gondolkodtam rajta és próbálgattam miként lehetne a legkíméletesebb módon elfogyasztani.)
Ez valóban borzasztó.Ha normál módon eszi az ember.Tehát ha rögtön elkezdi rágni.De ha nem,akkor annyira nem is rossz.Amennyiben egészben marad a szájban,akkor szinte azonnali nyálömlést okoz.Ha ebben a nyálfürdőben van kb. 10-15 másodpercig,akkor leoldódik róla ez a porított ecet.És felhígul annyira,hogy nem okoz különösebb gondot lenyelni ezt az ecetes oldatot.Maga az így megtisztított chips az már jó.Csak körülményes így enni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!