Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Darált sertéshúsra az van...

Darált sertéshúsra az van írva hogy harminc százalékos... Az mit jelent?

Figyelt kérdés
Gondolom 100%-hús... És abból talán harminc százalék lehet a úgynevezett sovány hús vagy színhús?
2024. jún. 12. 09:56
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Sajnos olyan boltban vettem ahol nincs húspult... Különben biztosan daráltattam volna ...
2024. jún. 12. 12:20
 12/30 anonim ***** válasza:
85%

Ez tévedés. Nem annyi szalonnát adnak hozzá, mint ahány %.

2024. jún. 12. 12:21
 13/30 anonim ***** válasza:
0%

12-es!

Ilyet nem is állítottam, mivel amit leírtál, így önmagában értelmezhetetlen.

De akkor várom tisztelettel a tapasztalataidat, hogy te hogyan tudod.

2024. jún. 12. 12:23
 14/30 anonim ***** válasza:
0%

És rajtad kívül természetesen érdeklődve várom a másik 12 lepontozó szakértői válaszát is, hogy ők hogy tudják ezt a folyamatot, vagy akár hogyan csinálják a munkahelyükön... mert gondolom ha ilyen határozott lepontozások vannak, akkor sok szakmabeli lehet köztük. :)

Legalábbis nagyon remélem, hogy pontos adatokkal tudnak szolgálni, ahogyan én tettem, nem csak birka módjára pontozgatnak! :)

2024. jún. 12. 12:29
 15/30 anonim ***** válasza:
89%
Egyszerűen nem úgy működik a dolog, hogy a 100g lapockának van egy adott zsírtartalma és ez mellé még raknak 30%-ban szalonnát. Ne állíts fszságokat.
2024. jún. 12. 12:32
 16/30 anonim válasza:
23%

13-nak:

"És amit 30%-osra kevernek be, (amiről a kérdező beszél) annál a darálthúsnál, ehhez a darálékhoz darálnak még 30% ipari szalonnát!"

Legalább olvasd vissza mit írtál. 🤡

2024. jún. 12. 12:37
 17/30 anonim ***** válasza:
0%

15-ös, egy példán keresztül (tudod a pl. az a például rövidítése) vezettem le az eljárás lényegét.

De akkor azt már tudjuk, hogy szerinted, nem így van.

Továbbra is várom , hogy akkor viszont hogy van! mert az, valahogy lemaradt!

16-os!

Te meg próbáld meg az előző mondattal együtt értelmezni!

Még külön ki is emeltem azt a mondatot, jó nagy szóközzel, mert az a mondat az egész gondolatsor alanya!

Bár, ha 2 mondatot nem tudsz együtt értelmezni, problémát jelenthet, mi az, hogy gondolatsor...

Így elég nehezen fognak 3. osztályba engedni, mert ott a szövegértelmezés alap követelmény!

2024. jún. 12. 12:51
 18/30 anonim ***** válasza:
77%
A sparos 30%-os darált sertésre az van írva pontosan, hogy maximum 30% zsírtartalom. Van rajta tápanyag táblázat is, amiben 25 g zsírt írnak 100 g-ra, mint átlagos adat. Ezek után szerintem eléggé a fejükre koppintana a nébih, ha szalonna lenne beledarálva és 40% lenne a zsírtartalma.
2024. jún. 12. 13:55
 19/30 anonim ***** válasza:
85%

A neten is fenn van, expliciten ott van az összetevőknél hogy sertés lapocka, más összetevő nincs felsorolva, szalonna sem:

[link]

2024. jún. 12. 13:57
 20/30 anonim ***** válasza:
15%

Malacsürítményböl készül. Ha jobban felhigítják, akkor nem lesz 100%-os. :)

(bocs a kettös ékezetek hiányáért)

2024. jún. 12. 14:34
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!