A Bacon-nek van köze a húshoz vagy olyan gagyi felvágott mint a parizer?
Figyelt kérdés
Egy ideje próbálok egészségesen enni, nem eszek parizert, virslit, kenőmájast meg olcsóbb szalámikat se. Viszont a szeletelt bacont nem tudom elhagyni pedig sokan mondják h nem jó, mondjuk legalább nem olajban sutom ki hanem fritőzben, imádom ropogtatni tükörtojással de hetente csak 1-2x eszek. Ugye a bacon császárszalonna felszeletelve, igazi hús, nem ilyen pépes massza mindenféle vágóhídi hulladékból mint a parizer, nem?2024. jún. 4. 06:59
11/16 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Nálunk öregapám azért megfüstölte a szalonnát is.
12/16 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
12. De nem a bacont! A legtöbb szalonna füsttel tartósított
13/16 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
"A bacon sertésoldalasból készül, pácolják, főzik."
Csak az angol és a német wiki szerint kár, hogy tipikusan hasból készül:
" Az okoskodóknak elárulom, hogy a bacont NEM füstölik."
Az okoskodók tesznek ilyen sommás megdönthetetlen kijelentéseket. Mindkét cikk liírja, hogy vagy füstölik, vagy nem.
A bacon nem jelent mást, mint szalonna. A szalonnát meg van amelyiket pácolják és fözik, van amelyet füstölik.
Csak 90-es években, amikor berobbantak magyarisztánba a szupermarketek, és hozták a külföldi dolgokat a polcra, látta a felvilágosult értelmiségi panellakó, hogy ez valamiféle szalonna de bacon van ráírva, megszületett a bacon-szalonna, azaz a szalonna-szalonna.
15/16 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!