Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A banánt kint szobahőmérséklet...

A banánt kint szobahőmérsékleten vagy hűtőben érdemes tárolni?

Figyelt kérdés
hihetetlen, hogy megveszem és 2 nap múlva már barna az egész, és persze belülről is ehetetlen mondjuk 3 nap múlva. eddig kint tároltam, nagy banánevő vagyok, szóval kb 3-5 kg mindig van itthon, de lehet, hogy érdemesebb a hűtőben?

máj. 3. 15:00
 1/6 anonim ***** válasza:
3-5 kg?!
máj. 3. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A hütöben egy nap alatt emgbarnul.

De szerintem értelmesebb lenne egy-két napi adagot venni egyszerre, nem ipari mennyiségeket.

máj. 3. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ne hűtőben az lényeges.

Kamrában vagy alsókonyhaban ahol hűvösebb van és nincs fűtés jó pár napig eláll.

máj. 3. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
oké kösz, nekem csak simán a konyhaasztalon van de hát nem tudok úgy venni, hogy elálljon
máj. 3. 15:55
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ne vegyél egyszerre annyit. Két okból:

1, nyilván könnyebben rád rohad, ha sokat veszel

2, a banán éréséért felelős etilént bizony maga a banán is kibocsájtja, ezért ha "sokan vannak", akkor még gyorsabban beérlelik egymást.

máj. 3. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

5

kösz, ez hasznos infó

máj. 3. 16:35

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!