A banánt kint szobahőmérsékleten vagy hűtőben érdemes tárolni?
Figyelt kérdés
hihetetlen, hogy megveszem és 2 nap múlva már barna az egész, és persze belülről is ehetetlen mondjuk 3 nap múlva. eddig kint tároltam, nagy banánevő vagyok, szóval kb 3-5 kg mindig van itthon, de lehet, hogy érdemesebb a hűtőben?máj. 3. 15:00
2/6 anonim válasza:
A hütöben egy nap alatt emgbarnul.
De szerintem értelmesebb lenne egy-két napi adagot venni egyszerre, nem ipari mennyiségeket.
3/6 anonim válasza:
Ne hűtőben az lényeges.
Kamrában vagy alsókonyhaban ahol hűvösebb van és nincs fűtés jó pár napig eláll.
4/6 A kérdező kommentje:
oké kösz, nekem csak simán a konyhaasztalon van de hát nem tudok úgy venni, hogy elálljon
máj. 3. 15:55
5/6 anonim válasza:
Ne vegyél egyszerre annyit. Két okból:
1, nyilván könnyebben rád rohad, ha sokat veszel
2, a banán éréséért felelős etilént bizony maga a banán is kibocsájtja, ezért ha "sokan vannak", akkor még gyorsabban beérlelik egymást.
6/6 A kérdező kommentje:
5
kösz, ez hasznos infó
máj. 3. 16:35
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!