Olyan kenyeret szeretnék venni, amiben kevés a fejérje, viszont nem gluténmentes, találhatok?
Kicsi rá az esély ha mentes.
Esetleg teljes kiőrlésű magvas
Milyen kenyerek ajánlottak?
A vesebetegségben szenvedőknek olyan kenyereket kell választaniuk, amelyek kevesebb sót és fehérjét tartalmaznak. Az alábbi kenyertípusok általában javasoltak:
Teljes kiőrlésű kenyér: Ezek a kenyerek magasabb rosttartalommal rendelkeznek, ami segít a székrekedés megelőzésében, és kevesebb sót tartalmaznak.
Magas rosttartalmú kenyerek: Ezek a kenyerek előnyösek lehetnek a vesék számára, mivel a rost segíthet a salakanyagok eltávolításában.
Gluténmentes kenyerek: A gluténmentes kenyerek megfelelőek lehetnek azoknak, akik vesebetegség mellett celiakiával is küzdenek.
A gluténmentes liszt MINDENKINEK előnyös
5-ös, hogyha nem vagy cölis NE edd meg előlünk a kenyeret, lisztet. Köszi. Mert TE választhatsz mást. Mi NEM. Nem, nem választhatunk, és ha valami agyatlan divatdiétás elviszi a kenyeret - volt rá példa -, akkor b.hatom.
A gluténmentes dolgok az érzékenyeknek lettek kitalálva, nem azoknak, akik a feminán nőttek fel és fingjuk nincs a táplálkozástani alapokról.
#1 Ezért nem ajánlott:
"A glutén elhagyása az étrendből a „nem cöliákiások” és hasonló problémákkal nem küzdő emberek számára negatív hatásokkal járhat.
A gluténmentes diétával kapcsolatos rizikófaktorok:
1. Tápanyaghiány – a gluténtartalmú élelmiszerek elhagyása okozhat például vas-, kalcium-, rost- vagy B1, B2, B3 és B9-vitamin hiányt.
2. Rosthiány – a pékáru és a gabonaféléket tartalmazó termékek elhagyása okozhat rosthiányt. Az megfelelő mennyiség pótolható más rostforrásokból, például hüvelyesekből.
3. A szív- és érrendszeri megbetegedések nagyobb rizikója – egy 2017-ben végzett kutatás a glutén hosszantartó elhagyása esetében nem cöliákiás embereknél a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának nagyobb rizikójára mutat rá. Az oka a teljes kiőrlésű élelmiszerek előnyeinek hiánya, mivel azok segítik a szív egészségének megőrzését.
4. A testsúly növekedésének lehetséges rizikója – több feldolgozott gluténmentes termék is rendelkezhet magasabb kalória-, zsír- és cukortartalommal, ennek következménye pedig lehet az ember teljes testsúlyának megnövekedése."
Az idézett szöveg a cikk utolsó előtti képe után található:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!