Akinek glutén és tejmentesen kell étkeznie, minek örülne munkahelyi ünneplésen?
Nemrég jött hozzánk egy új munkatárs, glutént egyáltalán nem ehet, de azt is tudom, hogy tejet sem szokott, arra nem tudom, hogy van e érzékenysége, de a gluténra tuti.
Szoktunk kis ünnepléseket tartani, amikor van süti, rágcsa, ilyesmi. Ilyen feltételekkel őt mivel tudnánk meglepni, hogy ne maradjon ki?
Lehet kapni gluténmentes, lezárt sütiket minden szupermarketben. Ha keresztszennyeződés sem fordulhat elő, akkor ne is bontsátok ki, ne tegyétek tányérra neki, csak adjátok oda. Sokféle van, egyet belinkelek.
Az ilyen svédasztalos dolgok allergiásnak elég veszélyesek, szerintem is érdemesebb vagy külön csomagoltat venni, amin van összetevő lista.
Az ilyen közös tálakat nem hinném, hogy keveredés mentesen lehetne tartani, ha van mellette egy picit lisztes tál pogácsa, az már lehet elég egy gluténesnek a rosszulléthez.
Gyülöcsök, zöldségsaláták.
De feltétlen kérdezzétek mert, mert ha valaki erösen gluténérzékeny, annak egy-két morzsa is elég napokig tartó rosszulléthez.
Nem ennék meg semmit, amit már kibontottak, kiraktak tálkára, ugyanis keresztszennyeződhetett.
Vagy vegyetek lezárt gm sütit, amit Ő bont ki távol a svádasztaltól, és garantáljátok, hogy nem morzsázzátok le, vagy hagyjátok a fenébe.
Én mondjuk viszek magammal külön kaját külön ételdobozba, amihez senki nem nyúlhat, a közösbőlpedig nem eszek - volt rá példa, hogy okos munkatárs összeöntötte a gm meg nem gm csipszet, jaj, elfelejtettem.
Hm, köszi, még jó, hogy szólsz, meg figyelsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!