Mi az omlett receptje?
Nem kell bele liszt és abban különbözik a rántottától, hogy minden esetben LEPÉNY, aminek a teteje nincs szárazra sütve, feltekerik vagy félbehajtják. Az alap-omlettbe csak tojás kell, alá vaj. Széll Tamás a lenti videóban megmutatja hogy kell sütni egy egyszerű alapváltozatot és az ún. franciát. Az utóbbit pici felkavarás után kell feltekerni, az előbbit vékony lepény formában süti, a teteje még kicsit nedves, félbehajtja. A videóban már egy sajttal gazdagított verziót süt, a legvégén szórja rá, a hajtás/tekerés előtt. De egyébként bármit lehet hozzá adni, amit rántottához is adnál.
7!
A receptet alapján piskótát fog sütni a kérdező, nem omlettet. Az omlettben nincs liszt.
Azért egy omletthez nem kell agysebésznek lenni.
Bár ha a Google használat sem megy..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!