Barbinyocska kérdése:
4 napos bolognai ehető? :D külön van a tèsztától
Figyelt kérdés
2024. márc. 9. 12:02
1/9 anonim válasza:
Attól függ, hogy volt tárolva. Az én hűtőmben öt napos bolognai is okes, de folyamatosan 5 fokon van tartva és csak tiszta evőeszközzel szedek belőle. Ezt neked kell kitapasztalni, hogy nálad meddig jó.
3/9 anonim válasza:
A mártás még biztosan jó.
Tésztát melegíts külön és kóstold meg,ha jó mehet együtt.
4/9 anonim válasza:
A mártás 100% jó, tésztát főzz rá újat.
5/9 anonim válasza:
Négy naposat még megszoktam enni , persze ha hűtőbe volt.
6/9 A nagy Levin válasza:
Ha nem volt közben egyszer (vagy többször) megmelegítve, és jól hűt a hűtő, akkor nem lehet baja.
7/9 anonim válasza:
A tészta biztos nem, botulizmust lehet tőle kapni. Mondjuk a húst sem enném meg már 4 naposan, még a 3 is határeset.
8/9 anonim válasza:
A botulizmusról okosdkova aggodalmaskodók és a botulizmus tényleges áldozatai aránya nagyjából 10.000:1-hez tehetőek :)
Az meg, hogy ki mit tart gusztusosnak konkrétan semmi kihatással nincs arra, hogy mi ehető meg gyomorrontás vagy bármilyen minőségbeli romlás nélkül :)
Persze a fogyatékos retardok ezek miatt meg szoktak sértődni.
9/9 A nagy Levin válasza:
Hetes, a botulizmusra ugyan az igaz, mint az összes többi bakteriális betegségre, ha nem kerül a baktérium az ételbe és nem tud elszaporodni, akkor nem okoz betegséget. Nem nagyon tudom elképzelni, hogy egy tészta hogyan fertőződne meg a Clostridium Botulinummal, ha nem szennyezett talajjal, trágyával, vagy fertőzött élelmiszerrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!