Melyik a legminőségibb bolognai alappor?
A "minöségi" meg az "alappor" egymasnak ellentmondó fogalmak. A "olasz kezemunkája" meg hogy kerülne oda, egyetlen egy sincs, aminek bármi köze lenne az olaszokhoz! Viszont van benne rengeteg nem belevaló dolog, sok minden meg kimaradt belöle.
Ha tényleg jót akarsz, akkor te fözöl magadnak normális alapanyagokból mártást.
Olyan nincs. Ha csak finomat keresel akkor knorr.
Ha olaszosat vagy minoseget akkor az smit te csinalsz sofrittobol por nelkul
#3
És hol maradnak a lényegét alkotó zöldségek? (sárgarépa, szárzeller, vöröshagyma)
"Hagyományos „Ragú bolognese” recept 6 személyre Gianni receptje alapján:
Hozzávalók:
300 g sovány, darált marhahús
150 g sertésszalonna (eredetileg a környékről származó felvágottak vagy pármai sonka nyesedékét használták)
50 g sárgarépa
50 g szárzeller
50 g vöröshagyma
300 g hámozott paradicsom (vagy paradicsomszósz)
fél pohár száraz bor (mindegy, hogy fehér vagy vörös)
alaplé
1,5 dl tejszín (ízlés szerint)
olívaolaj vagy vaj
frissen őrölt feketebors
só
Minden egyéb fűszer egyéni ízlés kérdése.
Bolognai ragu
A szalonnát felvágjuk, a zsírját kiolvasztjuk, adunk hozzá kevés olívaolajat vagy vajat, és a zöldségeket megpirítjuk rajta.
Ha megpirultak, hozzáadjuk a darált marhahúst. Ha a hús is megpirult, adjuk hozzá a bort. Mikor a bor teljesen elpárolódott, tegyük hozzá a paradicsomot is, fedjük le és hagyjuk főni lassú tűzön körülbelül 2 órát. Amikor szükségesnek látjuk, fokozatosan öntsük fel egy kis alaplével.
A végén ízlés szerint adhatunk hozzá tejszínt. Ízesítsük sóval, borssal."
De mondjuk ez sem egy nagy durranás, nagyjából annyi mint egy pörköltet JÓL(!) elkészíteni.
Nálunk az olasz apósom készíti el nagy tételben a többhavi ragut és adagonként le van fagyasztva.
6
Oké..
Én csak egyszerűsítve csinálom.Rövidebb idő alatt.Zsír,vöröshagyma,fokhagyma,darált hús,só, bors,sárgarépa,oregánó, bazsalikom,őrölt piros paprika,tört füstölt chili paprika,passzírozott paradicsom,méz.Ezeket teszem bele.
Nyilván ez nem az eredeti.. De nekem ez a gányolt változat ízlik.
#7
Ez így is teljesen jó, nyilván a végeredmény nagyon finom. Nyilván magasan ver minden típusú port, amikkel legfeljebb a menzai "élményt" lehet elérni.
Én is nagyjából így csinálom ahogy te, (a méz kivételével) csak összehasonlításképpen írtam le az autentikus változatot olyanok számára, akik szerint a bolognai egy darálthúsos paradicsomszósz.
(6-os voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!