Ki mennyit szokott enni reggelire ,ebédre,vacsorára?És mikor?
Nem számolgatok, hülyeségnek tartom, hülyeséget is ír a kalkulátor hízással, így fogytam le. Ha valaki a kalkulátor szerint él, akkor szerintem sanyargatja is magát. Amilyen idiótaságot mutat, rám azt kényszerítene. Cukorról és szörpről sem mondtam le, ami a kalkulátor szerint már "OMG". Azóta pedig tartom a súlyomat.
De mondok példát a mai étkezésemmel.
Reggeli: rozsos és durum kenyérszeletekből vajkrémes-májkrémes szendvics és zsömlével teavajas-párizsis szendvics.
Ebéd: kis dobozkában sajtos-virslis rakott krumpli - sok sajttal és fűszeresen.
A vacsora egyelőre kérdéses, de mára talán csak alma-keksz-joghurt lesz. Nem óriási egészségtudatosság miatt, de néha kívánom és kifogyok az ötletekből is.
A tegnapi főétkezésem instant leves és vacsorára a friss rakott krumplim volt, szerdai vacsira bundás kenyeret ettem. Nem teljesen rendszeres így, mármint nem eszek mindig ugyanazt. De nem is lehet robotként ugyanúgy élni.
35/F
Reggeli (7.30): általában hagymás-kolbászos tojásrántotta 2 tojásból; ritkán szendvics
Tízórai (10-10.30)(ha éhes vagyok; max. 1x hetente): pár szem keksz
Ebéd (12-12.30): munkában leves (csak vízforraló van), otthon általában valamilyen hús körettel; változatosan
Uzsonna (16-16.30)(ha éhes vagyok, max. 2-3x hetente): pár szelet sajt, felvágott, paprika-paradicsom, keksz
Vacsora (19-19.30): általában vagy 2 jó minőségű virsli vagy túró (esetleg házi körözött) felvágottal, sajtokkal, zöldségekkel
Reggeli (10-11 között): általában 3 toast kenyér pirítva, valamivel megkenve, felvágottal és valamilyen zöldséggel
Ebéd (13-14 között): egy normál tányér főtt kaja, hús/hal, köret, saláta
Ebéd 2 vagy mi (17 óra körül, ha nem vagyok otthon akkor kimarad de akkor a vacsora idejében eszem meg): szintén egy normál tányér főtt kaja, vagy ugyanaz mint az előző vagy a tegnapi maradéka
Vacsora (21 óra körül): burrito, tükörtojás, pirítós, szóval valami hideg kaja
Napközben általában megeszek még 2-3 narancsot, 1 banánt, 1-2 almát, mikor mi van otthon és csokit is szoktam. De ezek nálam nem külön étkezések, csak nasi a 2 kaja között.
Óh, kihagytam időpontokat!
Melóban reggeli 8.45-9.00 körül és ebéd 12.15-13.00 között változóan. Éppen most eszek. A vacsora 17.30-tól a végtelenségig változó. Ez függ éhségtől és van-e kaja. Ha éhes vagyok és nincs kaja, akkor 17 után nasizok valami apróságot. Ha következő napok miatt főzni akarok, akkor azt megvárom vacsira. Nálam az sem rondít be a képbe, ha sokára eszek.
Hétvégén és szabadnapokon pedig sokszor borulhat a képlet. Sok esetben később kelek, elhúzom az evést párommal együtt, akkor 11-12 óra körül bőséges "reggeléd" étkezést csapunk. :D Úgy pedig azután korábbi vacsora következik zöldséges főtt étellel. :-)
35/F
Reggeli: munka előtt 6:30-7:00-kor 1 tejes capuccino, 1 felvágottas, sajtos, zöldséges szendvics magos zsemléből vagy barnakenyérből (ha nem vagyok éhes, akkor csak egy szelet sajt vagy egy-két szelet felvágott, mert a capuccino másképp marná a gyomromat).
Tízórai: munkában 1-2 gyümölcs/1 joghurt/1 sajtos kifli/1 szendvics (ha csak alig reggelizem), amit éppen ezek közúl viszek.
Ebéd: 15:00 körül munka után, 1 tányér előző napi főtt étel maradék. Mindig más.
Uzsonna vacsora előtt előfordulhat: gyümölcs/zöldségek/sajt/felvágott.
Vacsora 17-20 között, munka után főzöm, mindig főtt étel, mindig más. Lehet tartalmas leves, főzelék, lehet hús körettel, savanyúsággal, lehet egytálétel pl. rakott burgonya vagy paprikás krumpli is sok savanyúsággal (kenyér csak ritkán).
Vacsora2 kb. 20-22 között (kb. éjféli lefekvés miatt) kistányérnyi adag főtt étel.
Édesség, nassolnivaló: van, hogy hetekig abszolút semmi, máskor napokig kívánom, ilyenkor túró rudi, chips. Néha a gyümölcsjoghurt is elég édességnek.
Reggeli 7 és 7:45 között valamikor, ez egy pékáru (zsemle, buci, egy szelet kenyér, lehetőleg ezek mind teljes kiőrlésűek) valami hússal (felvágott, kolbász, szalámi) zöldségekkel és sajttal. Esetleg halkrém, körözött, akkor ezek mellé nincs hús.
Tízórai kb 10kor, ez egy joghurt, maximum egy kis keksz mellé.
Ebéd leves + főétel, ez bármi lehet.
Uzsonna valami desszert, vagy gyümölcs.
Vacsora többnyire ugyanolyan főtt étel, mint az ebéd, vagy esetleg olyasmi, mint a reggeli, csak nem egy, hanem 2-3 szendvics.
Reggeli: kv (eszpresszó tejszínhabbal), 2 szelet toast, sonka, sajt, zöldség
Tízóraira általában sajt-zöldség-mag mixet eszem, mert laktat, finom, meg iszok mellé mentateát
Ebédre nagyon változó valami meleg étel, ma pl kukoricás-borsós rizs, halrúd
Uzsonnára: gyümölcssaláta granolával vagy jégrém gyümivel granola és valami csoki
Vacsi - ez is változó, többnyire maradék főtt étel vagy friss pl krémleves
Lefekvés előtt is eszem, mikor mit kívánok épp egyszerű snack magvak, fahéjas keksz, sajt, de tegnap pl főtt virsli volt :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!