Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Karalábé szára fagyasztható?

Karalábé szára fagyasztható?

Figyelt kérdés
Vettem sok karalábét. Leveleiből pesztó lett. A vastagabb szárakat nem tettem bele. Arra gondoltam fagyasztanám apróra vágva és majd jó lesz rizsbe, wokba stb keverni mint egy mirelit zoldseget. Mukodhet vagy nagyon nem lesz jo allaga es inkabb egyem meg nyersen?
febr. 3. 18:01
 1/9 anonim ***** válasza:
93%
Nagyon vad javaslat következik: teszteld le egy kis adaggal most és meglátod, hogy érdemes-e.
febr. 3. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:

Hogy ez nekem nem jutott eszembe 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Köszi

febr. 3. 18:28
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Az állagával nemigen lesz gond. Az íze nem tudom milyen lehet, majd írd meg egyszer, ha kipróbáltad. A pesto jó lett?

A cékla levelét szoktam én is salátába, szendvicsbe, de a karalábé levele eszembe sem jutott. Igaz nem is szoktam sokat használni.

febr. 3. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:

A karalábé levelében több a vitamin is mint a gumóban :)

Nekem kicsit a mángoldra hasonlít az íze. De covid óta nem a régi az ízlésem szóval nem vagyok megbízható ilyen téren.

A peszto isteni lett, citrommal, tahinivel es dioval csinaltam

febr. 3. 19:10
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Na jó, az idén többet fogok ültetni 😀
febr. 3. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Etiópiai ismerősöm levest szokott főzni a szárából/leveléből. Mondjuk nekem nem ízlik, de én nem is vagyok annyira leveses.
febr. 3. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Jó az is csak tovább kell főzni picit
febr. 4. 09:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
A karalábénak a gumója a szára, itt nyilván a levélnyelekről van szó. És ezek elég erősek, mivel meg kell tartaniuk a leveleket. Ebből adódóan, rágósak, még a mostani üvegháziak is. Mint mikor a zöldbab már meg van vénülve. Rövidre vágva ez mondjuk kevésbé zavaró.
febr. 4. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Persze, ehető, bár a gumó és a levél finomabb. Ha... nem kesernyés, akkor le kell forrázni.
febr. 6. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!