A toroskáposzta fagyasztható?
A toroskáposztában nincs is hagyma!:)
Dinsztelt savanyú káposzta, különsült hússal egybesütve.
Rengetegen keverik a székelykáposztával.
Van aki még a lucskossal is, holott az édes káposztából készül.
És igen, fagyaszthatod!
#4 Mi mindig úgy készítjük, hogy hagyma lepirít kicsi olajon, utána hozzá a hús, fűszerek, paprika. Tehát egy ilyen pörkölt szerűen.
Káposzta kicsit megpárol, utána pici olajon megpirít, és amikor már kész a hús összeöntjük a kettőt.
Szabolcs megye :)
Elhiszem, hogy ti így készítitek a torost.
De akkor hogy csináljátok a székelyt?
Én tényleg nem akarok a ti fazekatokba okoskodni, de a férjem szabolcsi, én a szabolcsi toros káposztát még anyósomtól és a mamájától tanultam és az teljesen más, mint amit te írsz.
De valójában ugyanígy tanította az én Fejér megyei mamám is és így ismeri az én zalai másik mamám is:
https://www.youtube.com/watch?v=rIKV81DDKWw
Ez az autentikus szabolcsi recept, pontról pontra így kell csinálni a toros káposztát, de mi már a puliszkát lehagyjuk róla. Anyósom sem mindig csinálta puliszkával, de a mama még igen, mert laktatósabb volt.
De persze, te úgy csinálod és nevezed, ahogy akarod, de abban egyezzünk meg, hogy a toroskáposztába nem kell hagyma és a székelykáposzta a pörköltös, a levétől függetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!